Galla Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak a Karinthy-gyűrű miatt

Galla Miklós nyílt levelet írt Orbán Viktornak a Karinthy-gyűrű miatt

Galla Miklós (Forrás: Galla Miklós/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Itt Galla Miklós. A közelmúltban nagyon súlyos sérelem ért. Az MTVA kuratóriuma februárban nekem ítélte a Karinthy-gyűrűt, öt hónapig hitegettek, hogy megkapom, majd júniusban elfogadható indoklás nélkül visszavonták” – így kezdte Galla Miklós humorista az Orbán Viktor miniszterelnöknek írt nyílt levelét.

A közösségi oldalán közzétett levelében felidézte: „az okokkal kapcsolatban kiszivárgott információk szerint: A.: Csatlakoztam Karácsony Gergely 99 mozgalmához, B.: Nyilvánosan meztelenkedtem”. Leszögezte, egyikből sem igaz egy szó sem, semmi valóság alapjuk nincs, teljes fikció mindkettő. Egyúttal rágalomnak is nevezte.

„Hogy ez mennyire így van, azt bizonyítja, hogy az MTVA kuratóriuma egyetlen nyilatkozatomra és a korábbi Nyílt levelemre sem reagált. Úgy vélem, ha bármiféle bizonyíték lenne a kezükben, már előálltak volna vele. De nincs, mert nem is lehet bizonyíték arra, ami nem történt meg” – folytatta Galla Miklós, hozzátéve: ha mégis előállnak valamiféle „bizonyítékkal”, az kizárólag hamisítvány lehet.

„Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet.”

„Nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem. Köszönöm figyelmét” – zárta sorait a humorista.