Gattyán György hivatalosan is bejelentette, hogy indul a választáson

Gattyán György hivatalosan is bejelentette, hogy indul a választáson

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként.
(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV Egyenes beszéd műsorában jelentette be péntek este Gattyán György, hogy aktivizálják magukat, és hivatalosan is elindulnak a 2022-es országgyűlési választáson. Gattyán pártját Megoldás Mozgalomnak nevezik.

Ráadásul ezt a vitatott, az ellenzéki összefogás támogatottságának zuhanását mutató közvélemény-kutatásra hivatkozva jelentette be a milliárdos. 

Mint mondta, nem célja a miniszterelnökség, de ha úgy alakul, elvállalja.

Gattyán arról is beszélt, hogy célja a kormányváltás, a miniszterelnökséget ugyanakkor a lehető legrövidebb időre, 4 évre vállalná.

Megint megismételte, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt és az összefogás pártjai nem keresték, ami miatt értetlenségét fejezte ki.

Az ország harmadik leggazdagabb embere most sem igazán beszélt részletesen politikai motivációiról. A karrierjét a Live Jasmin webkamerás szexszolgáltatással indító, majd a Docler Holding-cégcsoporttal multimilliárdossá váló üzletember nemrég közéleti plakátokon tűnt fel, de egyelőre senki sem érti, hogy mit akarhat az 51 éves vállalkozó.  Programként a „digitális Magyarországot” hirdette meg, amivel az ország szerinte sokat nyerne. 

Mint megírtuk, a Gattyán György korábban csak lehetséges indulását az ellenzék nem fogadta kitörő örömmel, a Publicus Intézet reprezentatív felmérése szerint is a megkérdezettek 22 százaléka feltételezte azt, hogy „ilyen vagy olyan módon, de a Fidesz van mögötte, és zavarkeltés a célja”.

A Válasz Online november végén írt arról, hogy a választási indulását akkoriban lebegtetni kezdő Gattyán egyik cége 900 millió forintot kapott egy Rogán Antal kabinetminiszterhez közeli magántőkealaptól.

Ami a Gattyán által idézett közvéleménykutatást illeti, arról Márki-Zay Péter lapunknak elmondta, komolytalannak tartja a Fidesz nagyarányú vezetését prognosztizáló felmérést. A nagy felhördülést kiváltó, 444.hu által ismertetett kutatás adatai szerint a kormánypártokat a megkérdezettek 46, az ellenzéki összefogást csak 32 százalék támogatja. A miniszterelnökjelölt hangsúlyozta, a kutatásért nem fizettek egyetlen fillért sem, illetve hogy az nem reprezentatív, mert a billegő körzetekben más céllal készült egy felmérés, amelyben egyéb témák mellett a pártok népszerűségére is rákérdeztek a készítők, innen származhatnak a 444.hu-n megjelent adatok.