Gattyán György: Kétmillió ember szavazatára számítok

Gattyán György: Kétmillió ember szavazatára számítok

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban tartott adományátadáson 2020. május 7-én. Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok a Docler cégcsoport felajánlásaként. (MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gattyán György pornóipari vállalkozó, az ország egyik leggazdagabb embere Megoldás Mozgalom néven pártot alapított, és indulni fog a választásokon. Az ellenzéki együttműködésbe nem kapcsolódott be, ezért sokan álellenzékiséggel vádolják, mint aki a Fidesz megbízásából indul, hogy ezzel vegyen el szavazókat az egyesült ellenzéktől. E vádakat Gattyán cáfolja a Telexnek adott interjújában.

A vállalkozó elmondta az interjúban, hogy nem egyik napról a másikra döntötte el, hogy beszáll a nagypolitikába, ez nála egy folyamat eredménye volt. „Az ember először beszélget az ilyen gondolatairól. Az egyik legmeghatározóbb beszélgetés éppen két alelnökünkkel, Huszár Viktorral és Borsányi Gáborral történt. Leültünk egy asztalhoz, és arról beszélgettünk, hogy ki mit szeretne, milyen személyes karriercélja van. Én ekkor azt mondtam, inkább csak viccesen, hogy oké, mi lenne, ha én lennék az Európai Unió vezetője – akár az EU tanácsának, bizottságának vagy az Európai Parlamentnek az elnöke!?”

Arról, hogy miért nem vettek részt az ellenzéki előválasztáson, Gattyán azt mondta, hogy a pártja csak december 24-én lett jogilag bejegyezve. Egyébként pedig nem is akar együttműködni az ellenzékkel: „Volt és van egy olyan szemléletmódunk, hogy nem szeretnénk a 30 éves, terhelt múltat tovább görgetni. Az ellenzéki összefogásban, és nyilván a Fideszben is van egy olyan 30 éves múlt, amellyel mi nem akarunk közösséget vállalni.”

Nem kíván tárgyalni Márki-Zay Péterrel sem. Szerinte ez lezárt ügy, egyik fél sem akar együttműködni a választások előtt a másikkal. Arra ak kérdésre, hogy ha esetleg a választás után ők adhatnák a mérleg nyelvét, Gattyán György azt mondta, hogy „egyértelműen újításra van szüksége Magyarországnak. Az, amit a Fidesz kiépített, ez a hatalmi struktúra nem működhet tovább... Jussunk el oda, de olyan szintű a korrupció – vagy politikailag korrekten fogalmazva a korrupciógyanú – azon az oldalon, hogy egyszerűen nem látom, miként, miben lehetne velük együttműködni.” 

Állítása szerint Orbán Viktorral nincs személyes kapcsolata, sem más kormányzati szereplőkkel. A lehetséges szavazói bázisáról elmondta, hogy „a választási felkészülés során pedig láttuk, hogy olyan űr alakult ki, amiben van legalább kétmillió ember, akik teljesen magukra maradtak, elvesztették a hitüket a magyar államban, a kormányban, az ellenzékben, és őket nem képviseli senki. Később megerősíti, hogy kétmillió szavazatra számít.

Az interjúban nem jelöli meg egyértelműen, hogy mit tekintene sikernek a választáson, majd végül újfent cáfolja, hogy az indulása célja mindössze az ellenzék megosztása lenne: „Mi értjük az ellenünk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ellen megfogalmazott vádakat, de ők is, mi is elmondtuk már, és mindig el is mondjuk, hogy mi olyan réteget tudunk megszólítani, amely amúgy sem szavazna az ellenzéki összefogásra. Ha így lesz, lehet, hogy a Fidesznek lesz a legtöbb szavazata, de nem tud majd kormányt alakítani. Ez a helyzet egy erős dilemmát jelent majd mindenkinek. Valami tehát biztosan változni fog, és én személy szerint abban bízom, hogy ez egy jelentősebb változás lesz.

Az interjú részletei a Telexen olvashatók.