Gáz-riasztófegyverrel fenyegetőzött egy férfi Budapesten az 1-es villamoson

Gáz-riasztófegyverrel fenyegetőzött egy férfi Budapesten az 1-es villamoson

CAF Urbos 3 típusú villamos az 1-es vonalon az Árpád híd melleti Göncz Árpád városközpont metróállomásnál (Fotó: Albert Lugosi/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gáz-riasztófegyverrel hadonászott egy férfi az 1-es villamoson hétfő délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság MTI által is idézett közleménye szerint az 53 éves férfi a villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egy utas. A férfi ekkor övtáskájából elővette a fegyvert, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Az eset során senki nem sérült meg, a férfi a fegyverrel nem lőtt.

A férfi a Vörösvári úton leszállt a villamosról. A rendőrök a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél mintegy öt perc alatt elfogták. A járőrök a budapesti férfinél megtalálták a riasztófegyvert is. Fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indítottak ellene nyomozást, elszámoltatása folyamatban van - írta közleményében a rendőrség.