Újabb induló a Momentum elnöki székéért

Újabb induló a Momentum elnöki székéért

Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője (Forrás: Gelencsér Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gelencsér Ferenc, a Momentum frissen megválasztott országgyűlési képviselője is ringbe száll a párt elnöki tisztségéért – értesült több forrásból a Magyar Hang. 

Gelencsér Ferenc a Momentum alapító tagja, a 2019 őszi önkormányzati választás óta Budapest I. kerületének alpolgármestere. A tavaly őszi ellenzéki előválasztáson Csárdi Antallal (LMP) versenyzett és alulmaradt, végül pedig a Momentum listájáról került be az Országgyűlésbe. Hivatalos bemutatkozásban az olvasható tőle a Momentum oldalán: „Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol az állam nem szól bele abba, hogy miben hiszek, hogy ki a szerelmem, és nem akarja eldönteni helyettem, hogy mitől leszek magyar. Hiszem, hogy együtt fel tudjuk építeni ezt a szabad, lehetőségekkel teli országot. Kemény munkával, de meg fogjuk tisztítani a magyar közéletet. El fogjuk érni, hogy ne a fideszes elit gazdagodjon meg a politika által, hanem a nemzet gyarapodjon.”

Donáth Anna nemrég jelentette be, hogy nem indul újra a tisztségért, mert gyermeket vár. – Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek – indokolta döntését.

Már korábban ketten bejelentkeztek a posztra: Hajnal Miklós és Kerpel-Fronius Gábor. Hajnal Miklós többek között azzal érvelt maga mellett, hogy az elmúlt 6 évben hozott stratégiai döntéseket nem egyet, nem kettőt, pultozott +35 és -5 fokban is, jó pár órát töltött TV stúdiókban, tárgyalt a koalíciós partnereikkel és ült szemtől szembe fideszes politikusokkal is. Kerpel-Fronius Gábor ugyanakkor nem kívánt lapunknak a jövőbeli terveiről beszélni, azt mondta, hogy elképzeléseit a belső pártfórumokon fogja bemutatni.

Habár irányította már a Momentumot és az elnöki posztért is ringbe szállt korábban, ezúttal nem pályázik a pártvezetésre Orosz Anna. A politikus a Magyar Hang megkeresésére azt közölte, hogy még az elnökségbe sem szeretne bekerülni. – A következő időszakban az újbudai országgyűlési képviselői teendőimre kívánok összpontosítani – közölte múlt héten a Magyar Hanggal.