Gelencsér Ferenc lett a Momentum elnöke

Gelencsér Ferenc lett a Momentum elnöke

Fotó: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum Küldöttgyűlése a mai napon megválasztotta a párt új elnökét, Gelencsér Ferencet – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a párt.

Gelencsér Ferenc a Momentum egyik alapítója, az elmúlt években már több szerepben is helyt állt a párton belül: helyi szervezeti vezető volt, választott önkormányzati képviselő, a Budavári Önkormányzat alpolgármestere, a Momentum előválasztási országgyűlési képviselőjelöltje, majd pedig listás országgyűlési képviselője és a Momentum-frakció frakcióhelyettese. 

Az elnökségi további 6 tagját is ma választják meg. Az új elnökség mandátuma a következő 2 évre szól.

Gelencséren kívül még ketten indultak az elnöki posztért: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Hajnal Miklós elnökségi tag, hegyvidéki országgyűlési képviselő. A 24.hu információja szerint Gelencsér a szavazatok kicsivel több mint 50 százalékát megszerezte, míg Kerpel-Froniusra 36, Hajnalra mindössze 13 százalék voksolt.

Gelencsér az EP-képviselő Donáth Annát váltja az elnöki székben, aki novemberben vette át a Momentum vezetését, miután a miniszterelnök-jelölti előválasztáson leszereplő Fekete-Győr Andrástól megvonta a bizalmat a küldöttgyűlés.