Gulyás csak interjú keretein belül válaszolna a Magyar Hangnak, de még eldönti, ad-e

Gulyás csak interjú keretein belül válaszolna a Magyar Hangnak, de még eldönti, ad-e

Gulyás Gergely (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az olvasottság alapján van különbségtétel – ezt állította Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter annak kapcsán, hogy mégis miért nem engedik a Magyar Hangot kérdezni a kormányinfón immár második hete. A miniszter érvelése meglepő, hiszen korábban lapunkat is beengedték az eseményre, sőt: nálunk kevésbé olvasott újságok munkatársai is kérdezhetnek rendszeresen.

A minisztert a Magyar Hang munkatársa a kormányinfót követően kérdezte ismét, amikor a politikus elhagyta az épületet. Arról is érdeklődtünk, feltehetünk-e neki legalább most néhány kérdést, ha már a sajtótájékoztatóra nem mehettünk be, de Gulyás azt javasolta, kérjünk tőle interjút. Ám mikor visszakérdeztünk, hogy tényleg ad-e, azt mondta, majd eldönti.

Csütörtökön nem először tagadták meg lapunktól a lehetőséget, hogy bemehessünk a kormányinfóra. Korábban sem engedték be munkatársunkat egy ideig, majd mikor erről többször beszámoltunk, végül mégis kaphattunk meghívást az eseményre. Ugyanakkor a járvány alatti online kormányinfókon az utolsó hónapokban már nem olvasták be lapunk kérdéseit.