Gulyás Gergely bejelentette, hogy mi lesz a következő lazításokkal

Gulyás Gergely bejelentette, hogy mi lesz a következő lazításokkal

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter testhőmérsékletét mérik Cegléden, a járási hivatalban 2021. május 10-én (Fotó: MTI/Mészáros János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs még elég beoltott ahhoz, hogy tovább enyhítsék a járvány miatti lezárásokat – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint erről döntött szerdai ülésén a kormány.

„Vakcinából van bőven, tehát ha a rendelkezésre álló oltóanyagot nézzük, akkor akár már holnap meglehetne az 5 millió, de most már azok vannak soron, akik válogatnak a vakcinák között. Ezért úgy számolunk, hogy körülbelül két hét múlva léphetjük át az 5 milliós számot – vagyis még májusban, május végén lesz változtatás” – mondta a 168.hu-nak adott rövid interjújában. Jelenleg 4 420 767 a legalább egyszer beoltottak száma.

Hozzátette, természetesen mindig nézik a magyar és az európai fertőzési adatokat, halálozási adatokat. „Minden adat arra utal, hogy a harmadik hullám vége felé tartunk” – mondta.

„Összességében a regisztráltak 85 százalékát oltottuk már be. Van olyan megye, ahol ez már 92-93 százalék, de mindenhol 80 fölött van” – fogalamzott.

Arról, hogy mi lesz 5 millió beoltott után jövő szerdán tárgyal és dönt a kormány. Szerinte például a rendezvényekkel kapcsolatos szabályozáson lehet változtatni. És hogy lehet-e változtatás a védettségi igazolvány megkövetelésében a rendezvények esetén? Úgy válaszolt, hogy a zárt térben mindenképp fenntartják.

A részletekről a csütörtöki Kormányinfón beszél Gulyás Gergely. Az ott elhangzottakról itt olvashat.