Gulyás Gergely: Fel sem merült, hogy lezárjuk Budapestet

Gulyás Gergely: Fel sem merült, hogy lezárjuk Budapestet

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2020. február 27-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs alapja annak, hogy le akarnák zárni a fővárost a koronavírus miatt – közölte a Facebook-oldalán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. „Az az álhír terjed, hogy a kormány le akarja zárni Budapestet. A híresztelésnek semmilyen alapja nincs, eddig soha fel sem merült ilyen intézkedés lehetősége sem” – fogalmazott.

Karácsony Gergely is a közösségi oldalán reagált a témára, azt írva: tájékoztatást kért, hogy van-e bármilyen alapja a pletykának. De ő is azt a választ kapta, hogy nincs ilyen javaslat.

Koronavírus - 19-re nőtt itthon a fertőzöttek száma | Magyar Hang

„Álhír az a közösségi médiában terjedő információ, amely szerint az operatív törzs Budapest lezárásáról döntött. A főváros karanténba helyezésének kérdése nem volt napirenden az operatív törzs ülései” – tájékoztatott közben a Belügyminisztérium. Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra intett és arra, hogy mindenki a hatóságok iránymutatásait kövesse.