Gulyás Gergely határozottan elítéli, hogy Ugandában melegeket végezhetnek ki

Gulyás Gergely határozottan elítéli, hogy Ugandában melegeket végezhetnek ki

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkérdezték Gulyás Gergelyt arról, hogy Bencsik András kormánypárti sajtómunkás jó hírként tálalta, hogy egy új ugandai törvény szerint akár bizonyos esetben ki is végezhetik a melegeket. Mint a Miniszterelnökséget vezető miniszter fogalmazott: a törvényt a leghatározottabban elítéli, az embertelen. Határozott álláspontjuk, hogy a jogszabályok betartása mellett minden felnőtt úgy éli az életét, ahogy akarja, a klasszikus értelmben vett emberi jogok pedig egyetemesek és mindenkit megilletnek. 

És hogy mit szól Bencsik öröméhez? Gulyás azt mondta, a kormány az ilyen jellegű törvény kapcsán szomorúságot érez, nem örömöt. Bár többször is elmondta, újságírók szavait nem kívánják minősíteni, de szerinte nem szerencsés ilyen jellegű nyilatkozatokat tenni. 

Mint beszámoltunk róla, Bencsik nemrég arról értekezett a kormánypárti Hír TV „van egy jó híre”. – Ugandában a parlament egy LMBTQ-ellenes törvényt hozott, tehát a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik – fogalmazott a Demokrata főszerkesztője. Bencsik András azt is kifejtette, hogy az amerikaiak tombolnak, az ugandai parlament döntésében pedig „az a gyönyörű”, hogy ez egy jelzés. – Az egész világon az új kánon, az új vallás az a másságkultusz, az LMBTQ. A bubuk az új szentek – mondta Bencsik András, hozzátéve, hogy „és akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével”. Azt is kifejti, hogy „ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”.