Gulyás Gergely helyett Fürjes Balázs fog indulni a 12. kerületi képviselőségért

Gulyás Gergely helyett Fürjes Balázs fog indulni a 12. kerületi képviselőségért

Vitézy Dávid és Fürjes Balázs 2018. május 28-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ezt Gulyás Gergely erősítette meg az atv.hu-nak. Szerinte a helyi polgármester, Pokorni Zoltán is egyetértett abban, hogy Fürjes lenne az ideális jelölt 2022-ben Gulyás helyett.

Fürjes jelenleg a Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, míg Gulyás a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fürjes egyelőre nem adott választ a felkérésnek is beillő ötletre, azt megtisztelőnek tartja, de nem akar elhamarkodott döntést hozni.

A Fürjes Balázsról írott, nem kifejezetten ellenséges hangnemű, a negatív jellemvonásokat messziről kerülő ATV-portréban ilyen véleményeket olvashatnak a politikusról:

„Labdarúgó hasonlattal: a középpályás csatár – mondja Fürjesről Deutsch Tamás. Ő azt látta, hogy volt kabinetfőnöke és a BS újjáépítésének levezénylője legalább annyira szereti a szakmáját, mint a politikát. Már rég baráti viszonyban voltak egymással, amikor felkérte, hogy legyen a miniszteri kabinetfőnöke. Szintén ő nevezte kérdésünkre munkamániásnak Fürjest. Az a különlegessége, hogy nincs különlegessége: nem "úthenger", nem agresszív, nem akarja a másikra kényszeríteni az akaratát, ellenben felkészült, jó ütemérzékkel kiválóan érvel, és ami talán a legfontosabb, kompromisszumkész.”

Via 24.hu