Gulyás Gergely is cáfolta, hogy visszadobta volna Brüsszel a helyreállítási tervet

Gulyás Gergely is cáfolta, hogy visszadobta volna Brüsszel a helyreállítási tervet

Budapest, 2020. március 11. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valótlanok azok az állítások, amelyek szerint az Európai Bizottság elutasította volna annak a 7,2 milliárd eurós támogatásnak a folyósítását, amelyet Magyarország a 750 milliárd eurós gazdasági helyreállítási alapból kért – ezt Gulyás Gergely jelentette be a kivételesen szerdai kormányinfó.

Korábban a Politico nevű brüsszeli lap írt arról, hogy az Európai Bizottság elégedetlen azokkal a korrupcióellenes erőfeszítésekkel, amelyekre a magyar kormány készül a támogatásért benyújtott helyreállítási tervének a tanúsága szerint, ezért nem akarják folyósítani.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter most azt mondta, hogy az Európai Bizottsággal a tárgyalások folyamatosak, „kifejezetten jól is állnak”. Azt ugyanakkor elismerte, hogy az elmúlt két-három hétben már lezárt területek kapcsán előállt Brüsszel „egészen abszurd követelésekkel”, ezt a gyermekvédelmi, a közbeszédben melegellenesnek nevezett törvénnyel hozta összefüggésbe.

Korábban Varga Judit igazságügyi miniszter is fake news-nak nevezte a pénz visszatartásáról szóló híreket, ahogyan Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke is.