Gulyás Gergely nem tudott a Miniszterelnökségen zajló házkutatásról

Gulyás Gergely nem tudott a Miniszterelnökségen zajló házkutatásról

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányinfót tart (Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tavaly november 25-én Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai a Schadl-ügyben egyszerre három minisztériumban is házkutatást tartottak, közöttük a Miniszterelnökségen is. Az RTL Híradó telefonon elérte Gulyás Gergelyt, és az általa irányított Miniszterelnökségen zajló házkutatásról kérdezték. A miniszter azt állította, hogy korábban nem tudott a házkutatásról, még pedig azért, mert a szóban forgó részleg valójában a paksi bővítésért felelős miniszter hatáskörébe tartozik, és csak névleg a Miniszterelnökség része, írja a HVG.

Gulyás elmondta, hogy az ügyészség munkatársai a Aqua Energy Solution Zrt. dokumentumai után kutattak, így  nem volt tudható, hogy az akció a Schadl–Völner-ügy része. A munkatársakkal titoktartási nyilatkozatot írattak alá, az ügyészség pedig csak Süli János minisztert értesítette. Sülit egyébként az egyik lehallgatott telefonbeszélgetésben is említi Völner Pál.

A főügyészség munkatársai nem találtak semmit a Miniszterelnökségen. A házkutatási akció másik két helyszíne, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem válaszolt az RTL kérdéseire.