Gulyás Gergely: Tudnunk kell, milyen értékes a templom és az iskola

Gulyás Gergely: Tudnunk kell, milyen értékes a templom és az iskola

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezésen a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban Sátoraljaújhelyen 2023. június 4-én. A megemlékezést a Rákóczi Szövetség rendezte (Fotó: MTI/Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzeti összetartozás alapja, hogy minden magyar tudja és tapasztalja meg: a magyar államnak vannak határai, de a magyar nemzetnek nincsenek – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Sátoraljaújhelyen a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezésen az MTI szerint.

Gulyás Gergely a Rákóczi Szövetség szervezésében tartott eseményen kiemelte: a magyar állam, az anyaország feladata, hogy miközben támogatja a szülőföldön maradást és boldogulást, minden magyar otthona legyen. – Trianon nagy tapasztalata, hogy a szétszakítottságban is ki kell tartanunk egymás mellett, tudnunk kell egymásról. Tudnunk kell, milyen értékes a templom és az iskola, a cserkészcsapat és a sportegyesület, a táncház és színjátszókör, a kórus és a hagyományőrző huszáregyesület – jelentette ki a miniszter.

Mint beszámoltunk róla, a nemzeti összetartozás napja alkalmából Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere közösségi gyűjtést indított Beregszász megsegítésére.