Gulyás szerint nem politikai pedofília, ha politikusok saját imázsuk építésére használják gyermekek fotóit

Gulyás szerint nem politikai pedofília, ha politikusok saját imázsuk építésére használják gyermekek fotóit

Gulyás Gergely távozóban a Kormányinfóról 2023. március 23-án. (Fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is tart a Magyar Hang elleni kormányzati bojkott, ezért szokás szerint most sem a kormányinfón tehettük fel kérdéseinket Gulyás Gergelynek, hanem az utcán. Villáminterjúnkhoz ezúttal a gyermekek védelme adta a témát. Az ügyet a kormány kiemelten kezeli, leginkább a pedofília, illetve az „LMBTQ-propaganda” elleni törvényi fellépés szükségességét hangoztatja. Éppen ezért adta magát a kérdés: fel kíván-e lépni a kormány a politikai pedofília ellen, hiszen számos politikus – kormánypárti és ellenzéki egyaránt – hivatalos Facebook-oldalán oszt meg gyermekekről, vagy saját gyermekükkel készült fotókat – saját politikusi imázsuk építésének céljával.

– A pedofília kellően súlyos szó, hogy olyan helyzetekben ne használjuk, amikor erre nincs ok. Azon lehet vitatkozni, hogy helyes-e az, hogyha valaki gyermekekkel közöl fotót vagy sem, de egy fényképre ezt a szót semmiképp nem használnám, mert megtévesztő és ezért megalapozatlan is – fejtette ki a miniszter, aki arra a kérdésre, hogy meggyőződése szerint a gyermekeknek jót tesz-e, ha politikus szüleik saját imázsépítésre használják fel képmásukat, úgy felelt: „ezt minden szülő el tudja dönteni”.

Varga Judit igazságügyi miniszter például politikai tevékenységéről szóló tartalmak mellett rendszeresen közzétesz fotókat gyermekeiről, amikor közösen kirándulnak, meccset néznek, kutyát sétáltatnak, vagy csak mennek valahová. Ugyanakkor a miniszter nemrég, válása bejelentésekor a sajtót kérte arra, legyenek tekintettel gyermekeire és képmásukat ne hozzák nyilvánosságra.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén a bárki számára hozzáférhető politikusi közösségi oldalán demonstrálja apai és családfői erényeit, természetesen gyermekeiről készült fotók kíséretében. A kormánypárti politikus hivatalos oldalának profilképén hosszú ideig kislányával közösen szerepelt. Előszeretettel él ugyanezzel az eszközzel Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, akinél ünnep, de még egy hétvégi süteménysütés sem telik el anélkül, hogy lányáról ne posztolna képet. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szentkirályi olyan képeket közöl, amelyeken gyermeke arca nem látszik, nevét ugyanakkor közzéteszi.)

Hasonlóképp szívesen pózol hivatalos Facebook-oldalán gyermekével a momentumos Fekete-Győr András, de Gyurcsány Ferenc DK-elnök is  megoszt fotókat gyermekeiről, vagy gyermekek társaságában.

A Gulyás Gergellyel készített videónkat ITT tekintheti meg: