Gyerekjátékokkal tüntet a Magyar Anyák

Gyerekjátékokkal tüntet a Magyar Anyák

Fotó: Facebook/Csalódott Családok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötletes akcióval csatlakozott rá a kormányzati politika elleni tüntetéssorozatra a Magyar Anyák elnevezésű csoport, amely először még a december végi kutyapárti menethez csatlakozott be egy videóval.

– Nem tudsz kint lenni a rabszolgatörvény elleni tüntetéseken? Sokan vagyunk ezzel így, többek között mi, (kisgyerekes) anyák egy csoportja is, a Magyar Anyák, akik nem elégszünk meg azzal, hogy csak lélekben legyünk az utcán tüntetőkkel. Úgy döntöttünk, szibériai aktivisták nyomdokaiba lépünk és a gyerekeink játékait hívjuk segítségül, hogy eljuttassuk üzenetünket a kormányhoz: mi sem kérünk a túlóratörvényből! – írták a január 5-i szombati tüntetésre időzítve.

Akciójuk lényege: ha valaki nem tud csatlakozni az utcai ellenálláshoz például a havazás, betegség miatt, vagy mert a közelben nincs tüntetés, netán fél, csatlakozzon a demonstrációjukhoz és ehhez használják a #tuntessjatekkal hashtag-et! „Az elkészült képet töltsd fel a Facebookra és mindenképpen használd a #tuntessjatekkal hashtaget posztoláskor! Hogy mindannyian láthassuk, tedd nyilvánossá a posztodat! Ha pedig (inkább azt) szeretnéd, hogy mi (is) töltsük fel a fotódat, szigorúan név nélkül, a Csalódott Családok Facebook-oldalon folyamatosan frissülő albumunkba, juttasd el nekünk a képet egy, a CsCs oldalnak küldött üzenetben!”

Lapunk elérte a Magyar Anyák egyik aktivistáját, aki arról beszélt, akcióikat a jövőben is szeretnék folytatni. „Ezt követően is kreatív ellenállási formákon törjük majd a fejünket, és hirdetünk meg, hogy ezzel is támogassuk a jelenlegi tüntetéshullámot, amely szeretné, hogy visszaálljon a jogállam Magyarországon.”

„Álljon le az ország!" - a decemberinél többen tüntettek a Kossuth téren a kormány politikája ellen | Magyar Hang

A szakszervezetek kedden petíciót visznek Orbán Viktornak, január 19-re pedig országos demonstrációt hirdettek. Ha nem visszakozik a kormány,, „jöjjön, aminek jönnie kell”.