Gyermekhalál a nevelőszülőknél: Gulyás szerint a szaktárca is vizsgálja, mi vezetett tragédiához

Gyermekhalál a nevelőszülőknél: Gulyás szerint a szaktárca is vizsgálja, mi vezetett tragédiához

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra Kormányinfóra menet 2023. április 20-án (fotó: Magyar Hang/Bodacz Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szaktárca meg kell, hogy vizsgálja alaposan, hogy adott esetben a döntés volt-e megalapozatlan, vagy a szabályozással van probléma. Ezt követően lehet arról dönteni, hogy a szabályok felülvizsgálatára van-e szükség, vagy a döntés során követtek el hibákat, vagy esetleg előreláthatatlan volt. De az egész ügy tragikus – mondta lapunknak Gulyás Gergely. A kormányinfóra igyekvő kancelláriaminisztert a rendelkezésünkre álló mintegy 40 másodpercben ezúttal arról kérdeztünk, hogy a napokban történt tragikus gyermekhalál kapcsán tervezik-e felülvizsgálni a nevelőszülőkre vonatkozó kritériumrendszert. Gulyás Gergely azt mondta, ez a vizsgálat folyik.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, múlt szombaton kora reggel egy nő és egy férfi tett bejelentést a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon arról, hogy az épület előtt álló autó csomagtartójában egy halott gyermek fekszik. A rendőrök az autóban egy sérült kislányt is találtak. Később kiderült, hogy a gyermekek – egy testvérpár – nevelőszülőknél voltak elhelyezve. A gyerekek édesanyja egy 17 éves, ilki fiatal, aki egy éve egy nyírségi anyaotthonban van a legkisebb gyermekével.

A Blikk hétfőn arról írt az áldozat rokonának elmondása alapján, hogy egy csont miatt fulladt meg a kisgyerek, a nevelőanya pedig sokkot kapott és két napig autózott a holttesttel a csomagtartóban. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint is fulladás okozta a kisfiú halálát, de a rendőrség segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a nevelőanyát.