Gyilkossági nyomozó vizsgálódik a Kétfarkú Kutya Párt „szívecskebűnözése” ügyében

Gyilkossági nyomozó vizsgálódik a Kétfarkú Kutya Párt „szívecskebűnözése” ügyében

A Kétfarkú Kutyák által átragasztott emojis kormányzati plakát (Forrás: MKKP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vicces szövegeket ragasztott a kormány gyűlöletplakátjaira a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) két pécsi aktivistája, legalábbis ezzel gyanúsítja őket a rendőrség – írja a helsinkifigyelo.444.hu.

A viccpárt Facebook-oldalán „izgi fejlemények a szívecskebűnözés ügyében” címmel adott hírt a kissé abszurd nyomozásról. Eszerint egy feljelentés nyomán a pécsi rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást, bűnügyi technikusok bevonásával – matricákat keresve – tüzetes helyszíni szemlét tartott és kamerafelvételeket szerzett be, és ezek  alapján rongálással gyanúsítják a Magyar Helsinki Bizottság két ügyfelét.

Azt különösen meghökkentőnek tartják, hogy a nyomozást a rendőrség életvédelmi osztályának nyomozója vezeti. 

Az előzményekről annyit árultak el, hogy még nyáron történt, amikor a kormány nemzeti konzultációs kampánya keretében gyűlöletkeltő emojis plakátokkal árasztották el az országot. A gyanú szerint két kutyapárti aktivista ezekből hatot úgy rongált meg, hogy átragasztotta őket kutyapárt üzenetekkel. 

Az iratok között szereplő fotók arról tanúskodnak, hogy a plakátokra az eredeti gyűlöletkeltő szövegek helyett olyan üzenetek kerültek szívecske és más emojik társaságában, mint például „Nem vagy egyedül”, „Töltse ki a szeretet a konzultációt” vagy „Nem lesz mindig ilyen idő!” 

A hat plakát megrongálásával a rendőrség által beszerzett adatok szerint 88 ezer forint kárt okoztak, ami meghaladja az 50 ezer forintos szabálysértési határértéket, ezért súlyosabb a megítélése, így egyenesen a rongálás bűncselekményi alakzatával gyanúsítják őket. Ez nem csekélység, elítélés esetén büntetett előéletűnek számítanának, és így például nem vállalhatnának semmilyen munkát a közszférában – írja a Magyar Helsinki Bizottság. 

A kutyapárt ezt úgy kommentálta, hogy a nyomozás tele van szokatlan dolgokkal, úgy tűnik, „mintha a bolhából elefántot akarnának csinálni”. A Magyar Helsinki Bizottság Facebook-posztjában hozzáteszi, kiáll azok mellett, akik a véleménynyilvánítás szabadságával élve fellépnek a kormány gyűlöletpropagandájával szemben.