Győrben fogják gyártani a Gidrán páncélozott harcjárművet

Győrben fogják gyártani a Gidrán páncélozott harcjárművet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b) és Engin Ufuk Aykol, a török Nurol Makina vezérigazgatója (b2) kezet fog, mellettük Mehmet Atak programigazgató (b3), Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója (b4) és Hetzmann Béla, a Rába Jármûipari Holding Nyrt. igazgatóságának elnöke (j) harcjármûvek magyarországi gyártására szóló egyetértési nyilatkozat aláírásán a Honvédelmi Minisztériumban 2023. október 31-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harcjárművek magyarországi gyártására írtak alá egyetértési nyilatkozatot kedden a Honvédelmi Minisztériumban. A dokumentumot török hadiipari vállalati vezetők valamint az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója, Palkovics László és a Rába Autóipari Holding Nyrt. vezérigazgatója, Hetzmann Béla írta alá.

Az aláíráson Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is jelen volt, aki az MTI szerint kijelentette: a létrejövő vegyesvállalat célja, hogy a Nurol Makina Gidrán páncélozott harcjárműveket gyártson Magyarország részére, a magyar honvédségnek. Az N7 holding Zrt. közreműködésével nem csupán gyártási illetve összeszerelési feladatokra kerül sor, hanem kutatás-fejlesztési illetve innovációs tevékenységek is folynak majd Magyarországon. Legalább 200 új munkahely létesül a most aláírt megállapodás nyomán, valamint széles körű beszállítói hálózatot is bevonnak a gyártásba.

Az aláírási ceremónia után Szalay-Bobrovniczky Kristóf arról beszélt, hogy a magyar haderőfejlesztés „magabiztosan halad előre”, és a magyar kormány már 2015-ban felismerte, hogy közeledik a „veszélyek kora”. Ezért a magyar haderőt át kell fegyverezni, fel kell készíteni arra, hogy garantálni tudják a magyar emberek életének és vagyonának védelmét. Vagyis, komoly védelmi ipart kell építeni, mégpedig úgy, hogy az a magyar gazdaság egészének fejlődését is szolgálja. Leszögezte, hogy ebben Magyarország stratégiai partnerként tekint Törökországra.

A Gidrán harcjármű összeszerelése már korábban is folyt Magyarországon, a Nurol Makina által gyártott alap gépjárműre ugyanis Kaposváron integrálták a kiegészítő radar- és fegyverrendszereket. Ez a tevékenység továbbra is a Kaposváron marad. Mostantól azonban, magyarázta, magát a gépjárművet is Magyarországon fogják gyártani, méghozzá Győrben a Rába vállalatnál. Ezt „nagyon nagy előrelépésnek” nevezte Szalay-Bobrovniczky Kristóf mert nem pusztán a magyar honvédség igényeit elégítenék ki ezzel, hanem egy exporttermék is születni fog. Megegyeztek abban is, hogy a létrejött vegyesvállalatot Gidrán névre keresztelik – jelentette be a miniszter, hozzátéve, a gidrán egy ősi magyar lófajta, amit a huszárok jó küzdőképessége miatt használtak.