Győri polgármester a gyerekeknek: Szerezzetek pénzt, mert elfogyott!

Győri polgármester a gyerekeknek: Szerezzetek pénzt, mert elfogyott!

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A múlt hétvégén tartották Győrben a Győrkőcfesztivál nevű gyerekfesztivált, amelyet Dézsi Csaba András polgármester nyitott meg azzal, hogy átadta a város kulcsait a gyerekeknek – írja az ugytudjuk.hu. 

Beszédében a polgármester elmondta, hogy a fesztivál lelkét a gyerekek adják. Nem sokkal ezután a kulccsal együtt feladatot is adott a fiataloknak: „A gyerekektől azt szeretném kérni, hogy ebben a három napban a várost úgy vezessék, hogy egy kis pénzt szerezzetek a városnak légyszíves, mert annak fogytán vagyunk.”

A polgármester kiszólása csak félig vicc, mint a portál írja, már az év eleje is spórolással indult a győri önkormányzatnál, de azóta az emelkedő rezsiárak miatt újabb költséglefaragásba kezdett a városvezetés. 

Arról lapunk is írt, hogy az önkormányzatok hamarosan kikerülnek a rezsicsökkentés alól, így teljes árat kell majd fizetnie a rezsiért. Ez akkora plusz kiadást jelent – főleg a kisebb – települések számára, hogy több helyütt már azon gondolkodnak, hogy a közvilágításon vagy a gyermekétkeztetésen fognak spórolni.