Gyűlöletszavazás egy keresztény táborban

Gyűlöletszavazás egy keresztény táborban

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a kormány és az egyház között létrejött új, átfogó szerzõdés aláírásán a Karmelita kolostorban 2020. július 24-én (Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hit Gyülekezete ifjúsági táborában megszavaztatták a résztvevőket a „gyülekezet ellenségeiről”. Információink szerint a Sátán labdába sem rúgott, kapott szavazatot viszony Soros György, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely is, az abszolút győztes pedig az Amerikában élő magyar újságíró, Bartus László lett.

Úgy tudjuk, a második helyen Iványi Gábor végzett (az ő bűne az, hogy baráti kapcsolatot ápol Bartussal, és előszót írt az újságírónak a Németh Sándor vezette egyház belső ügyeiről szóló Fesz lesz című könyvéhez), de előkelő helyen végeztek a gyülekezetből 1998-ban kivált hívek is, akik Budapesti Autonóm Gyülekezet néven alapítottak új közösséget. A DK elnökének listára kerülése azért is érdekes, mert Németh Sándor a Gyurcsány-kabinet idején a baloldali-liberális kormány nagy támogatója volt, de aztán váltott, és most már jó ideje Orbán Viktor feltétlen híve.

A meghökkentő szavazást egyébként egyáltalán nem titkolják: a Kisapátiban lévő Agrosz Rendezvényközpontban megszervezett egyhetes ifjúsági konferencia hivatalos honlapján tegnap megjelent a következő hír: „Lezárult a gyülekezet ellenségeiről szóló szavazás, megvan a végeredménye. Bár több szavazást is tartottunk a rendezvény ideje alatt, a legnagyobb érdeklődést kívül és belül is egyértelműen a gyülekezet ellenségeiről szóló váltotta ki. A többkörös versenyben nagyon sok javaslat, majd ezek alapján még több szavazat érkezett online és papíron is. Bár több név érkezett, nagy volt a verseny, az első helyet mégis a legnagyobb esélyes hozta el. A győztes megkérdőjelezhetetlenül a legtöbb javaslatot és szavazatot is megszerző Bartus László lett.”