Gyurcsány: fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok

Gyurcsány: fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sajtónyilatkozatot tesz a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a főváros V. kerületében, Nagy Imre szobránál 2019. október 23-án. Balról jobbra: Gréczy Zsolt, a DK parlamenti képviselő, a párt szóvivője, Niedermüller Péter (j3) és Varju László (j2), a DK országgyűlési képviselői, a párt alelnökei, valamint László Imre, a DK parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A volt miniszterelnök és pártja, a Demokratikus Koalíció olyan világot szeretne, ahol akkor is vigyáznak az embere, ha nem fehér, keresztény és heteroszexuális. Bejegyzésében arról írt, hogy szerinte nem mindenki érti, mit akart mondani Niedermüller Péter, akinek nyilatkozata miatt ma tüntetés lesz. .

A volt miniszterelnök is reagált párttársa, Niedermüller Péter ATV-nek adott interjújára, amelyben ezt mondta: „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük.”

Gyurcsány ennek kapcsán kinyilatkoztatta, hogy „fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok”. Majd ennek okait boncolgatva így ír: „nem akartam ilyen lenni, egyszerűen lettem, ilyenné tettek. Hogy a Teremtő, az Isten, a genetikai véletlen, a családi örökség okán? Nem foglalkoztat. Vagyok.”

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint vannak, akik rossz szemmel nézik, undorító szavakkal illetik azokat, akik nem nem fehérek, nem keresztények, nem heteroszexuálisok. ezt rettenetesnek tartja.

– Körülöttem sokan így gondolják. Egyik polgármesterünk is. Értettem szavait. Megértettem. Mások nem értik. Vagy nem akarják érteni – közölte Facebook-bejegyzésében.

A politikus és a DK olyan világot szeretne, ahol akkor is vigyáznak az embere, ha nem fehér, keresztény és heteroszexuális. – Mert ember vagy. És ez a legfontosabb – így Gyurcsány Ferenc, akit egyébként nem érdekelnek sem a pártok, sem a szolgálatukra szegődők.

Niedermüller: Az égvilágon semmi bajom a fehér, keresztény heterókkal | Magyar Hang

– Az Ember érdekel. Ahogy van. A többi mehet a pokolra – zárta sorait a volt miniszterelnök.

Ma egyébként a Fidesz erzsébetvárosi szervezete, a KDNP és a Fidelitas tüntetést szervez Erzsébetvárosban Niedermüller – aki a kerület polgármestere – nyilatkozata miatt.