Gyurcsány Ferenc: Börtön lesz ebből, fiúk és lányok

Gyurcsány Ferenc: Börtön lesz ebből, fiúk és lányok

Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Börtönnel fenyegetőzött Gyurcsány Ferenc, miután hétfőn egy újabb újságíróról derült ki, hogy megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel. Lapunk is beszámolt róla, hogy Magyarország egyik legtapasztaltabb bűnügyi újságíróját, a korrupciós ügyeket is feltáró Csikász Brigittát 2019 áprilisától az év novemberéig hallgatták le a telefonjának technikai elemzése szerint.

Gyurcsány Ferenc a Facebookon írt arról, hogy a lehallgatást csak a magyar állam titkosszolgálata végezhette. – Akkor most csendesen megjegyzem: börtön lesz ebből fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről – írta a Demokratikus Koalíció elnöke.

Posztja alatt az egyik komment Répássy Róberttől, a Fidesz korábbi parlamenti képviselőjétől érkezett. A korábbi politikus arról értekezett, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt földön fekvő ellenzéki tüntetőket rugdostak a rendőrök, és gumilövedékkel maradandó sérüléseket okoztak egyeseknek. A rendőrök nem vallottak a feletteseikre, ezért az akkori miniszterelnököt sem vonták felelősségre. – Börtönt érdemeltek volna, nem dicséretet, amit magától kaptak. A rendszerváltás óta nem volt olyan miniszterelnök, aki így bánt volna az ellenzékével – írta, hozzátéve, hogy „amikor börtönt emleget politikai ellenfeleinek, akkor előbb nézzen tükörbe, ott látja azt a személyt, aki megérdemelte volna”.

A lehallgatási botrány bő két héttel ezelőtt robbant ki, amikor a Direkt36 oknyomozó portál megírta: egy izraeli informatikai-biztonsági cég, az NSO olyan kémszoftvert adott el a világ számos országának, többek között Magyarországnak, amellyel a mobiltelefonok tulajdonosainak tudta nélkül meg tudják figyelni a célszemély eszközét. Az adatbázisban több mint háromszáz magyar telefonszám is szerepel, ezen számok tulajdonosa közt akad négy magyar újságíró (Csikász Brigitta, Dercsényi Dávid, Panyi Szabolcs, Szabó András – utóbbi kettő a Direkt36 munkatársa), egy magyar fotós, Varga Zoltán médiatulajdonos és hat ismerőse (köztük Chikán Attila közgazdászprofesszor), valamint Simicska Lajos fia és ügyvédje. De felbukkan még Gémesi György ellenzéki politikus, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara vezetője és kilenc másik ügyvéd, valamint Aszódi Attila és Weingartner Balázs egykori államtitkárok telefonszáma is. A listán való szereplés önmagában nem feltétlenül jelenti, hogy sikeresen fel is törték a Pegasusszal az adott számhoz tartozó mobiltelefont, ugyanakkor ez több esetben már bebizonyosodott.

A magyar kormány nem válaszolt érdemben az újságírók és politikai célpontok megfigyeléséről küldött kérdésekre. Szijjártó Péter külügyminiszter legutóbb viszont úgy nyilatkozott, hogy szakmájától függetlenül még egy újságírót is lehallgathatnak, ha az „a magyar nemzet biztonságára és érdekeire veszélyt jelenthet”.