Gyurcsány üzent Orbánnak: Lassan szerveződhetnek a takarító brigádok

Gyurcsány üzent Orbánnak: Lassan szerveződhetnek a takarító brigádok

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszédet mond pártja EP-választási kampányzáró rendezvényén a budapesti Széchenyi téren 2019. május 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor bukásáról és rendszere összeomlásáról értekezett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-oldalán szombaton.

„Vannak emlékeink, hogy a rendszerváltáskor szobrokat döntöttek le. Utcaneveket cseréltek. A saját útját kereső Kazahsztán most vissza akarja kapni fővárosának régi nevét, Asztanát, az elnökükről elnevezett Nur-Szultanról. Visszadöccen a kocsi a normális kerékvágásba” – írta, majd gyorsan meg is magyarázta, hogy miért mondja ezt.

Azért, „mert Orbán azzal tetszeleg, hogy rendszert épített. De nem intézményt, szabályt, tőle független alkotmányos valóságot. Arcára próbálta meg építeni a rendszert, de ha az arc eltűnik, akkor a rendszer is. Mert nem ember tartja össze a köztársaságot, hanem a demokratikus alkotmányosság. Ezért lesz rendszerváltás. Hogy mi marad Orbán rendszere után? Rom. Lassan dolgozhatunk a forgatókönyveken és szerveződhetnek a takarító brigádok” – írta.