Gyurcsány Ferenc: A kormány most ne bújjon Brüsszel szoknyája mögé!

Gyurcsány Ferenc: A kormány most ne bújjon Brüsszel szoknyája mögé!

Budapest, 2020. február 9. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke 16. évértékelő beszédét tartja Budapesten, a Sofitel Hotelben 2020. február 9-én. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány, amely régóta sajátos, a közös európaitól eltérő orosz politikát folytatott, most ne bújjon Brüsszel szoknyája mögé! Beszéljen világosan, ítélje el az agresszort! – ezt írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc azután, hogy Oroszország csütörtök hajnalban megtámadta Ukrajnát. 

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint lépni kell nekünk is, a kormány tegye meg, amit megtehet. Példaként említette, hogy függessze fel a paksi beruházást, valamint a Szputnyik vakcina magyarországi gyártásáról szóló tárgyalásokat. Emellett azt is követelte, hogy fejezze ki szolidaritását Ukrajnával, az ukrán néppel, mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek. – Szóval viselkedjen becsületesen – tette hozzá.

Orbán Viktor egyébként egyelőre nem szólalt meg, Szijjártó Péter azonban igen: nemrég egy rendkívüli videóüzenetben közölte, hogy kiállunk Ukrajna mellett és Magyarország természetesen minden olyan szövetségesi egyeztetésnek a része lesz, „amelyek a koordinált válaszreakció megadásáról szóló döntésekre vonatkoznak”.

Címkék: Gyurcsány Ferenc