Gyurcsány Ferenc: A kormányfő „múló ficam” a magyar történelemben

Gyurcsány Ferenc: A kormányfő „múló ficam” a magyar történelemben

Gyurcsány Ferenc (Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyermetegség nem erő, hanem éretlenség, gyengeség, dac – ezzel kezdte szombaton délelőtt a Facebook-oldalán megosztott írását Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke ezután gyorsan egyértelművé tette, hogy Svédország NATO-csatlakozása a téma, amelyet a Fidesz „most már bevallottan” azért késleltet, mert svéd politikusok korábban bírálták a magyar kormányt ebben vagy abban.

Az ellenzéki politikus azzal folytatta, hogy aki összetéveszti a politikát a történelemmel, az alulmarad. A politikát a politikusok csináljak, a történelmet a népek, és a nép hosszabb távon erősebb bármely politikusnál. – A politikusi görcs, bosszú, értetlenség, gőg, hatalmi vágy vereséget szenved a történelmi népakarattal szemben – írta, hozzátéve, hogy Magyarországon is ez fog történni. Majd leszögezte, hogy Svédország NATO tagország lesz. – A magyar kormányfő meg múló ficam a magyar történelemben. Szerencsétlen flótás nagy mellényben – zárta sorait.

A parlament hétfőn szavaz Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról, Svédország azonban egyelőre nincs terítéken. Gulyás Gergely Miniszterelnökség vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón ezt azzal indokolta, hogy a frakcióban van egy vita, a finnek esetében sikerült döntésre jutni, és remélik, minél előbb ebben a helyzetben lesznek a svédekkel kapcsolatban is. A miniszter hozzáfűzte, hogy a kormány álláspontja ismert a svédeket illetően. Érdekesség, hogy a két állam csatlakozását eddig még blokkoló Törökország is azt jelentette be, hogy csak Finnország esetében támogatják a NATO bővítését.

Címkék: Gyurcsány Ferenc