Gyurcsány Ferenc: A miniszterelnök személyes nyavalyája nemzeti drámát teremtett

Gyurcsány Ferenc: A miniszterelnök személyes nyavalyája nemzeti drámát teremtett

Gyurcsány Ferenc 2022-es évértékelője (Fotó: György Tücsök)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányfő dacos ember, nehéz, sűrű világból jött. Kitörni akart, lázadni akart – ismét Orbán Viktorról írt közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc azzal folytatta gondolatmenetét, hogy a miniszterelnök célja az volt, hogy kitűnjön. – Nem elvekért, nem igazságért. A láthatóságért - írta, úgy festve le a dolgot, hogy „Vagyok! Lássátok! Csak én vagyok”.

Gyurcsány Ferenc szerint bárki lehet dacos, de a nemzet nem épülhet dacpolitikára. Márpedig most ez történik. – Konfliktus kell, hogy lássák a felcsúti fiút, hogy lett valaki, hogy tényező. Ezért bárminek és bárkinek nekimegy – írta. Ugyanakkor a nemzetközi politika nem demokratikus, a nagyobb erő alig leplezi saját nemzeti érdekének önző képviseletét. De ez nem jelenti azt, hogy mindenkivel szembe kell menni, „csak hogy balhé legyen, hogy tényező legyen a magyar kormányfő”.

Az ellenzéki politikus arra is kitért, hogy Amerika saját érdekei szerint próbálja meg igazgatni a világot. De ma az a helyzet, hogy több közös érdekünk van Európa népeivel és Amerikával, mint Oroszországgal, Kínával, vagy másokkal. A dac pedig szerinte ebben az esetben árulás, az ember egójának uralma a nemzeti érdek felett.

– A kormányfőnek pszichiáter kell – mondanák sokan. Én ezt nem tudom. De azt igen, hogy személyes nyavalyája nemzeti drámát teremtett – írta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy nekik nem a személlyel, hanem a hazával van dolguk.

Címkék: Gyurcsány Ferenc