Gyurcsány Ferenc: Az ember jónak születik. Vagy mégse

Gyurcsány Ferenc: Az ember jónak születik. Vagy mégse

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc hajlik arra, hogy elfogadja, az ember gyarló. A volt miniszterelnök erről Facebook-oldalán számolt be, kedd reggeli posztjában ismét a költészet vizeire evezve. „Az ember jónak születik. Vagy mégse. Rendes természetfilozófiai vita ez” – ezzel a felütéssel kezdett elmélkedni, hogy aztán kicsivel később kiderüljön, Völner Pálról és Varga Juditról beszél ezúttal.

Az egykori kormányfő azt írta, volt hatalom közelében, most sincs nagyon messze, és látta, mivé változhat az ember, ha hatalma lesz. Azt nem állítja, hogy mindenki becstelenné válik, de a hatalom szerinte hajlít. Kész elfogadni, hogy az emberek többsége gyarló, még ő is, épp ezért kell szerinte a hatalmat ellenőrizni, számon kérni.

„Ezt jogállamnak hívják. Vagy ilyesmi. Azért is javaslom, hogy szavazzanak Márki-Zay Péterre és az ellenzékre, mert itt még ezt értik. Ott már nem” – üzente a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc egyébként néhány hete azt közölte, Márki-Zay Péter kérése nyomán nem fog kampányolni. A miniszterelnök-jelölt viszont leszögezte, ő ilyet nem kért. Összekülönböztek azon is, Gyurcsány szólíthatja-e kapitánynak Márki-Zayt. A DK elnöke mindenesetre azóta sem hallgatott el, posztjaiban pedig mostanában kiemeli, hogy Márki-Zay győzelméért küzd, ezt tartja jelenleg az egyetlen esélynek a változásra.