Gyurcsány Ferenc: Ez a Hollik nevű csávó egy szimpla verőember

Gyurcsány Ferenc: Ez a Hollik nevű csávó egy szimpla verőember

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.
MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az olyanoknak, mint Hollik István, nem lesz helye az új Köztársaság közhatalmi rendszerében, ebben egyetértenek Karácsony Gergellyel – üzente a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc kitért arra is, hogy Hollik István kopaszodik.

Visszaszólt a DK elnöke Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának, aki egy közösségi oldalán megjelent videóban arról érdeklődött, mit titkol a választók elől Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely.

A Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában azt mondta: Karácsony Gergely múlt héten egy német lapban „letette a nagy esküt” külföldi szövetségesei számára, hogy ő bizony támogatja a bevándorlást, de azt is hozzátette, mindezt a magyar választók elől eltitkolná. Karácsony egyébként azt mondta, valótlanságot terjeszt a kormánymédia, amikor azt állítja, ő támogatja a gazdasági bevándorlást. 

– Joggal merül fel így a kérdés, hogy mi az, amit még eltitkolna Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely? Esetleg azt, hogy megemelnék a személyi jövedelemadó adókulcsát? Vagy azt, hogy a Brüsszel által tervezett zöldadót, a karbonadót nem a nagyvállalatokkal, hanem a magyar emberekkel fizettetnék meg? Vagy netán azt, hogy eltörölnék a gyermekvédelmi törvényt, szabad utat engedve az LMBTQ-aktivistáknak az iskolában? –fogalmazott Hollik István. Hangsúlyozta: „olyan jó lenne”, hogyha Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely legalább egyszer elmondaná a magyar választóknak őszintén, hogy mik a terveik.

Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésben szólt vissza a kormánypárti politikusnak. Először „aktuális Fidesz-kölyöknek” nevezve Hollikot. – Egyetértünk a főpolgármesterrel abban, hogy ez a Hollik nevű csávó egy szimpla verőember. Aljacsávó – tette hozzá. Szerinte a főpolgármester abban is egyetért vele, „hogy az ilyeneknek nem lesz helye az új Köztársaság közhatalmi rendszerében″. „Végül, én azt is javasoltam a főpolgármesternek, hogy a hajbeültetőknek legyen kötelező valamilyen állami minőségbiztosítási kontroll, de ebben nem volt teljes egyetértés”  – utalt a DK elnöke arra, hogy Hollik Istvánnak korábban volt hajbeültetése a Blikk szerint.

A politikus a végén ironikusan megjegyezte, „nekem egyébként bejön ez a kellemes, finom, érzékeny, a világra nyitott fideszfi. Minden lányos apának ilyen vejt kívánok. Csókolom.″