Gyurcsány Ferenc kitart: „Orbán tényleg náci”

Gyurcsány Ferenc kitart: „Orbán tényleg náci”

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatja Orbán Viktor „náciázását” Gyurcsány Ferenc. Néhány napja már nevezte így a miniszterelnököt, szombaton pedig az azóta érkezett felháborodásokra válaszul ugyanezt erősítette meg. Ezúttal még tizenkét okot is felsorolt, ami alapján így nevezi a kormányfőt.

– Kormánypárti trombitás fiúk fel vannak zúdulva, hogy vezérüket a napokban nácinak neveztem. Inkább fasisztának kellett volna? – ezzel kezdte közösségi oldalán bejegyzését Gyurcsány Ferenc, majd egyből felidézte, hogy a kormánypárt ellenfeleit itthon és külföldön napi rendszerességgel kommunistának nevezi. Mindezt függetlenül az ellenfél személyének életkorától, eszméitől, cselekedeteitől, függetlenül az általa képviselt párttól. Így tehát nem látja erkölcsi alapját „a vezér táskahordozóinak” felháborodásának.

A Demokratikus Koalíció elnöke ezután 12 állítást is megfogalmaz. Csak néhány ezek közül:

• Igaz-e, hogy az orbáni világban fajnak tekintik a magyart, a nemzetek, kultúrák, a vér keveredését a nemzet felszámolásához vezető hamis útnak gondolják? Szerinte igaz.
• Igaz-e a folyamatos külső és belső ellenségkeresés, az állandó harci készültség és harc, az ellenfél leállítása, a nemzetből való kirekesztési, kiiktatási szándéka? Szerinte igaz.
• Igaz-e a gyengék lenézése, kihasználása, megvetése, magukra hagyása, megbélyegzése, az állam tudatos elfordulás a a gyengéktől? Iskoláik, intézményeik bezárása, különleges programjaik felszámolása, a szakemberek mellőzése, elismerésük megtagadása? Szerinte igaz.

Gyurcsány Ferenc szerint a baj az „hogy Orbán tényleg náci”. Majd azt is hozzátette, hogy feltételezése szerint „harsogó támogatóinak egy része is”.  – Esetleg fasiszta? – tette fel végül a kérdést.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője volt az egyik, aki reagált korábban Gyurcsány Ferenc hasonló posztjára azzal, hogy „az a Gyurcsány Ferenc nácizza le a miniszterelnököt, aki egy zsidó családtól elvett budai házban „tengeti” mindennapjait”.

Címkék: Gyurcsány Ferenc