Gyurcsány Ferenc: Mind a 106 helyen lesz előválasztás

Gyurcsány Ferenc: Mind a 106 helyen lesz előválasztás

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mind a 106 egyéni választókerületben előválasztás lesz a 2022-es országgyűlési választás előtt – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A beszélgetés nagy része a kormány járványkezeléséről szólt, amelyet a DK elnöke komoly kritikával illetett – idézi fel a 24.hu. Egy orvos ismerőse tapasztalataira támaszkodva azonban a politikus azt is elmondta, hogy a vakcinák közül lényegében „mindegy, hogy mivel oltanak, a semminél jobb” bármelyik.

Mint hozzátette, nem az ellenzék csinál ebből politikát, hanem részben Kína és Oroszország használja ezt politikára, részben pedig a kormány politizálja át a kérdést.

Erősen kritizálta a kormány gazdaságpolitikáját is. „Ha végigmegyünk Budapest belvárosában, az látszik, hogy a helyek, üzletek be vannak zárva. Akkor hol vannak azok az emberek? Mintha ebből keveset érzékelne a kormányfő”– mondta ezt arra reagálva, hogy Orbán Viktor szerint a 2020-as decemberi és 2019-es decemberi foglalkoztatási adatok azonosak.

– Nagyon sok pénzt adunk szállodák felújítására, borászatoknak a Balaton-felvidéken, ugyanakkor nem adunk pénzt azoknak az embereknek, akik máról holnapra élnek – tette hozzá. „Azt látjuk, hogy emberek sokasága dermesztően nehéz helyzetben van. Ilyenkor a kormányfő, ha azt mondaná, hogy érzem és tudom, hogy Önök nehéz helyzetben vannak, és segítek – de egy ilyen mondat nem jön ki a száján! Amit én fontosnak gondolok. Össze kell tartani az országot. A kormányfő azt hiszem, erre már nem képes, mert csak a sajátjait látja, és nem látja az országot valójában. A hazát, ha úgy tetszik” – folytatta, majd kitért az állandó gyurcsányozásra is: „Akkor csodálkozom, hogyha valamire nem az a válasz, hogy Gyurcsány.”

A gyurcsányozást az ország lenézésének tartja, ahogy a 15 éves idézetek használatát is az őszödi beszédből.

A DK elnöke szerint csetlés-botlás jellemzi a járványkezelést, és a „következő egy év erről a bukdácsolásról fog szólni”.

Úgy látja, hogy az ellenzéki pártvezetők nagy alázattal készülnek a kormányzásra. Elmondása szerint meglepte, hogy ilyen harmonikus az ellenzéki együttműködés, és hogy „milyen szépen csinálják ezek együtt". Gyurcsány szerint az ellenzéki tárgyalásokon valóban nincsenek belső viták, nemcsak arról van szó, hogy ezek nem szivárognak ki.

Az interjú végén leszögezte: lesz 106 helyen előválasztás, és össze fognak kapaszkodni.