Gyurcsány Ferenc nem kap kormányzati szerepet, ha nyer az ellenzék

Gyurcsány Ferenc nem kap kormányzati szerepet, ha nyer az ellenzék

Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Gyurcsány Ferenc DK-elnök megígérte, hogy a jövőben nem fog közjogi tisztséget vállalni. Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából – ezt mondta a Blikknek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a héten lezajlott ellenzéki egyeztetés után.

A politikus szavait a lapnak egy másik párt vezetője is megerősítette, aki úgy fogalmazott: egy magánbeszélgetésen hangzott el Gyurcsány Ferenc ígérete. A Demokratikus Koalíció egyelőre nem reagált.

Lapunk is beszámolt arról, hogy az ellenzéki pártok vezetői csütörtökön kezdték meg a hivatalos tárgyalásokat arról, hogyan fogjanak össze a 2022-es országgyűlési választásokra. – Már az első találkozón a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei kinyilvánították azon szándékukat, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelöltet állítanak a hatalom jelöltjével szemben, és győzelem esetén a közösen elfogadott program és elvek alapján együtt kívánnak kormányozni Magyarország érdekében – így fogalmaztak a közös közleményükben.