Gyurcsány üzent Márki-Zaynak: Péter, ne hazudj korán reggel!

Gyurcsány üzent Márki-Zaynak: Péter, ne hazudj korán reggel!

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hazudik Márki-Zay Péter arról, hogy miért nem lehetett ott a hat ellenzéki párt vezetőinek egyeztetésein – legalábbis ezt állítja Gyurcsány Ferenc.

A hódmezővásárhelyi politikus interjút adott a 444.hu-nak, amiben úgy fogalmazott: „Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.”

Gyurcsány Ferenc szerint ugyanakkor nem ez történt, mégpedig a pártelnökök tavaly októberi tanácskozásának jegyzőkönyvére hivatkozott. – Fájdalom Péter, de a jegyzőkönyv szerint nem mondasz igazat. Valójában senki, még az előterjesztő se akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert az ugye nem párt. (A hatpártiban nemzeti- vagy európai képviselettel rendelkező pártok működtek együtt. Ez volt a szabály.) Szóval senki – közölte.

A Demokratikus Koalíció elnöke azt is felidézte, hogy Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy megbízottaik rendszeresen találkoznak vele és egyeztetnek. Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozó jegyzőkönyvére is hivatkozott, ahol – mint Gyurcsány Ferenc írta – Márki-Zay Péter fel se vetette, hogy csatlakozni kíván a hatpárti egyeztetéshez.

– Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz? – kérdezte a DK politikusa, majd megjegyezte, hogy „legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz.”