Gyurcsány: Megérkezett egy új világ reménye, ígérete

Gyurcsány: Megérkezett egy új világ reménye, ígérete

Dobrev Klára és az árnyékkormánya tagjai 2022. szeptember 19-én (Fotó: Hutter Marianna/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Van választás. Orbán vagy Dobrev. Ezt kínálja az árnyékkormány – írta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében. Szerint ezzel a „2010-ben széttört ellenzéknek” újra van vezetője. „Hosszú bolyongás után megérkeztünk. Összerendezzük, ami külön volt. Méltósággal tesszük a dolgunkat. Nagy közösséget építünk. Pártot. Más mifelénk nem tudja. Mi tesszük” – írta.

Gyurcsány Ferenc méltatta Dobrev Klárát, a feleségét, aki szerinte „az európai, szabad magyar köztársaság legjobb képviselője. Ő fogja vezetni az országot. Jobbá, emberibbé teszi. Hibái, tévedései is emberiek lesznek. Ahogy sikerei is. Megérkezett egy új világ reménye, ígérete. Dobrev Klára személyesíti meg ezt az álmot” – írta a DK elnöke.

Szeptember 16-án jelentette be a DK, hogy Dobrev Klára árnyékkormányt alakít, majd hétfőn be is mutatta a tagjait, két kivétellel a párttársait.