Gyurcsány megint üzent Orbánnak: „Mi leszünk a rendszerváltók”

Gyurcsány megint üzent Orbánnak: „Mi leszünk a rendszerváltók”

Gyurcsány Ferenc értékeli a választást (Képernyőfelvétel: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az a dolgunk, hogy gyorsítsuk az időt. Hogy minél gyorsabban visszatérjünk a történelem főutcájára – írta Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán. A DK elnöke az utóbbi hetekben valósággal ontja a bejegyzéseket Orbán Viktor kapcsán, ebben is arról beszélt, hogy Magyarország – Orbán ellenében vagy Orbán nélkül – visszatér a történelem főútjára.    

Szerinte az idő ezt magától is megoldaná, de „a mi dolgunk, hogy lerövidítsük az időt”. – A politika girbe-gurba tévútjai idővel kiegyenesednek. A történelem útjába simulnak vissza. Éles kanyarral, vagy simább csatlakozással. Németországgal az előbbi történt 1945 után, Spanyolországgal inkább az utóbbi Franco utolsó éveiben, majd halálát követően – tette hozzá, majd azzal a gondolattal folytatta, hogy végső soron a történelem diktálja az utat, nem a politikus. 
 
– A politikus eszköze az idő. Gyorsíthatja, vagy lassíthatja a történelmi utat. De csak időlegesen zökkentheti ki. A szekér az út vájatában marad – szögezte le a volt miniszterelnök.

Végül azzal a gondolattal zárta bejegyzését, hogy az idő visszabillenését a rendszerváltás hozza el, és mi leszünk a rendszerváltók, majd rejtélyesen hozzátette: „Készülünk.”