Gyurcsány: Mi ebből a versenyből megerősödve jöttünk ki

Gyurcsány: Mi ebből a versenyből megerősödve jöttünk ki

Gyurcsány Ferenc (Képernyőfelvétel / Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-videóban üzent híveinek a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, aki arról beszélt: el kell fogadni az előválasztás eredményét. – Az előválasztás szabályait közösen csináltuk – mondta a politikus utalva arra, hogy az előválasztás szabályai hat párt megállapodásán alapulnak. Gyurcsány Ferenc idézett Jakab Pétertől, a Jobbik elnökétől is, aki korábban azt mondta, az előválasztásról szóló megállapodásnak „nincsen kisbetűs része”, tehát az eredményt el kell fogadni. 

– Nyilván könnyebb azoknak, akik ezt az eredményt várták – fogalmazott a DK elnöke. Felidézte, hogy tíz éve a DK-nak frakciója sem volt, nyolc éve pedig azért küzdöttek, hogy az ellenzék tudomásul vegye, hogy léteznek pártként, aztán az önálló parlamentbe jutásért küzdöttek három-négy évvel ezelőtt, és hogy lehessen önálló frakciójuk, ami éppen hogy csak sikerült. – Azóta az ellenzéki pártok sorában nekünk van a legnagyobb delegációnk Brüsszelben, nekünk van a legnagyobb frakciónk a budapesti városházán, és most kétség nélkül mondhatom, hogy a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt, az egyetlen önmagában is kormányzóképes párt énszerintem az ellenzéki oldalon – fejtegette Gyurcsány Ferenc. – Mi ebből a versenyből megerősödve jöttünk ki. Ott van 32 egyéni képviselő-jelöltünk, a legtöbb. És most a legvégén a viadalnak, aminek tegnap lett vége, mi az eredménye? Száz ellenzéki szavazóból 43 az egyetlen versenyben maradt párt, a Demokratikus Koalíció jelöltjére szavazott – tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta azért küzdenek, hogy legalább száz mostani ellenzéki képviselő legyen a következő parlamentben. – Ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt. Először parlament, először többség, aztán majd kormányfő, ez a sorrend – mondta.