Gyurcsány: „Nem kizárt”, hogy Dobrev Klára lesz a miniszterelnöki előválasztáson a DK jelöltje

Gyurcsány: „Nem kizárt”, hogy Dobrev Klára lesz a miniszterelnöki előválasztáson a DK jelöltje

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára Brüsszelben 2019. május 29-én (Fotó: Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, immár két induló is akad az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét kiválasztani hivatott előválasztáson. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere már korábban bejelentette, hogy ambicionálná az előválasztást, míg Gyurcsány Ferenc az e heti HVG-ben azt válaszolta a lap kérdésére, „nem kizárt”, hogy feleségét, a Demokratikus Koalíció jelenlegi EP-képviselőjét indítanák egy ilyen megmérettetésen a DK színeiben.

A HVG megszólaltatta Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét is a témában, akinél konkrétan az ő személyes törekvéseire kérdeztek rá. Fekete-Győr még nem döntötte el, hogy ő maga indul-e a megmérettetésen, annyit azonban elárult, hogy a Momentumban politikus indításában (azaz nem „kívülről” érkező, civil jelöltben) gondolkoznak.

Mesterházy Attila, aki nemrég jelentette be, hogy pályázik az MSZP hamarosan megtartandó tisztújításán a pártelnöki szerepre, azt mondta a lapnak, hogy pártjának most súlyához illően „szerénynek kell lennie”, nem kell feltétlenül miniszterelnök-jelöltet állítania. Ennek ellenére a HVG úgy értesült, a szocialisták támogatnák Karácsony Gergely főpolgármestert a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, ám ő nem szeretne indulni, inkább Budapestet választja, maradna főpolgármester.

Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke azt nyilatkozta, hogy ők nem szándékoznak csatlakozni az ellenzéki együttműködéshez.

Kovács Gergely: A Normafánál eddig 450 fát vágtak ki | Magyar Hang

A Normafánál eddig 450 fát vágtak ki a látogatóközpont meg az új út miatt. A Városligetben öt fáért tüntetnek, itt pedig hasonló folyamat zajlik észrevétlenül - mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, XII. kerületi önkormányzati képviselő.