Gyurcsány: Soha nem ülhetünk be Orbán autójába

Gyurcsány: Soha nem ülhetünk be Orbán autójába

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem javasolja egy ellenzéki politikusnak vagy pártnak sem Gyurcsány Ferenc, hogy most „kéredzkedjen be Orbán autójába”. Az egykori miniszterelnök erről Facebook-oldalán posztolt, úgy vélve, hogy a rendszer az ő ellenükben épült fel, és nem szabad megmenteniük Orbánt. Az kérdéses, mindez alatt kikre és pontosan mire gondol a Demokratikus Koalíció elnöke. Posztjában nem részletezte, mit jelent a kormányfő autójába való beülés, és hogyan kell azon kívül maradni. Mindenesetre a Parlamentben ott ülnek Gyurcsányék, Hadházy Ákossal szemben pedig még az eskütételtől sem maradtak távol, így azt sem kellett elviselniük, hogy Kövér László halogatja a beiktatásukat.

Gyurcsány úgy látja, Magyarország most hátra megy, nem előre, „mert a zsákutcából másképp nem lehet kijönni.” A volt kormányfő szerint Orbán és rendszere vezette zsákutcába az országot, nekik is kell most rükvercbe kapcsolni.

– Nem vállalhatunk felelősséget azért, amit éppen azért építettek, hogy maguknak rabolják az országot, hogy tönkretegyék a hazát, bennünket. (…) A zsákutca végén fal van. Itt a vége. Ti kitolattok. Az ország meg megy tovább. Veletek, de nélkületek – zárta rejtélyes posztját a DK elnöke.