Gyurcsány szerint „Magyarország megrogyott”, Orbán pedig Brüsszel előtt „térdel”

Gyurcsány szerint „Magyarország megrogyott”, Orbán pedig Brüsszel előtt „térdel”

Gyurcsány Ferenc (Fotó: Gyurcsány Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


A forint válsága, az egekig érő inflációt látva Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is billentyűzetet ragadott, és elmondta véleményét. A Demokratikus Koalíció elnöke „A félelem ára” című Facebook bejegyzésében a következőket írja:

„Orbán kormányfő sokáig okkal tarthatott attól, hogy idén tavasszal elveszíti a választásokat. Félt. Félt a következményektől. Mert ha egy ilyen korrupt, hazug rendszer dől, akkor sokukat maga alá temetne. Orbán ezért ígért fűt és fát a választóknak. Öntötte a pénzt a kampányban, mintha nem lenne holnap. De a holnap eljött. Na, meg az igazság pillanata. Magyarország megrogyott.”

Majd arról elmélkedik, annyira kell a pénz, mert piaci hiteleket még kiugróan magas kamattal sem kap a kormány, hogy most „Brüsszelbe kell menni kérni, kuncsorogni. Mert dől a forint, dől a költségvetés, pénzünk romlásának üteme az egekben.”

Aztán arról ír Gyurcsány, hogy a miniszterelnök most behódolva, kezét feltartva feladta a szabadságharcot, és bármit megígér, csak jöjjön a pénz. Vagyis vereséget szenvedett. „Szembejött a valóság. És nem a valóság görbült. Hanem a kormányfő. Aki ott térdel most Brüsszel előtt.”

A bejegyzés végén Orbánnak 2008-ban, a gazdasági világválság idején elhangzott nyilatkozatát idézi, amikor a 274 forintos euró árfolyamot bírálva a következőket mondta: „A forintválság megoldása a kormányfő cseréje.”