Gyurcsányt is megindítja a Nélküled

Gyurcsányt is megindítja a Nélküled

Forrás: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A volt miniszterelnök nem tagadja, hogy őt is megindítja az Ismerős Arcoktól a Nélküled. Gyurcsány Ferenc erről a Facebook-oldalán vallott, szép dalnak nevezve a korábban nagy vitákat kiváltó számot. Szerinte akkor is szép, ha mást gondolnak a határon túli magyarok egy sor dolgáról.

„Nem lehetne, hogy elfogadjuk a belőle áradó nemzeti fájdalmat, közben kérjük, hogy ettől még ne legyen Himnusz, mert az Kölcseyé?” – tette fel a kérdést Gyurcsány. Az nem derült ki, mi ennek az aktualitása, minthogy bár a kormány épp átírná a választási törvényt, ahogy az alkotmányt is, de arról nem szóltak a hírek, hogy a Himnuszt is le kívánja cserélni.

A volt kormányfő azért elmerengett még kicsit a nemzeti egységen, efféle patetikus gondolatokra ragadtatva magát: „Nem lehetne, hogy értjük az aggodalmat hagyományos világunk átalakulása miatt, de kérjük, hogy engedjetek szeretni? Férfit, nőt, gyereket. Csak szeretni. Lehetne megpróbálni érteni egymást, és nem felülkerekedni, megölni? Kezdeni messziről, hátha egyszer találkozunk. És akkor haza lesz a nemzetből.” A férfi és nő felsorolással a Demokratikus Koalíció elnöke minden bizonnyal arra célzott, hogy a kormány alkotmányba akarja írni azt a fontos felfedezést, hogy az apa férfi, az anya pedig nő.

https://www.facebook.com/gyurcsanyf/posts/3945203115512121

Gyurcsány egyébként, mikor épp nem azzal fenyegetőzik, hogy nem lesz kiegyezés, csak földönfutóvá tétel, időről időre megpróbálkozik a nemzeti egység hangoztatásával. Már kormányfősége idejére is jellemző volt ez, 2007. március 15-ei beszédében például ilyeneket mondott: „Neked Katona Klári vagy az ijesztő nevű Tankcsapda együttes a legnagyobb zenei élmény, összetartozunk. Olvasod a Magyar Narancsot, Élet és Irodalmat, várod a Heti Választ, elindulsz kormány ellen tüntetni, bár tartod a törvényt, vagy épp ellenkezőleg, szurkolsz a kormánynak, legyen ilyen vagy amolyan, összetartozunk.”