Gyüre Csaba szerint nem igaz, hogy nem történt semmi a Jobbik buliján

Gyüre Csaba szerint nem igaz, hogy nem történt semmi a Jobbik buliján

Gyüre Csaba (Forrás: Gyüre Csaba/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felidegesítették, és a beszélgetőpartnerét akarta lerázni, ezért mondta, hogy nem történt semmi érdemleges azon a jobbikos bulin, amely erőszakvádhoz és rendőrségi nyomozáshoz vezetett – ezt Gyüre Csaba volt országgyűlési képviselő mondta a Magyar Hangnak. Egy kiszivárgott hangfelvételen ugyanis a politikus arról beszélt, hogy nem is történt semmi komoly.

Az Ellenszél nevű portál hozott nyilvánosságra a napokban két rövid hangfelvetélt, amelyen Gyüre Csabát lehet hallani az ominózus, múlt decemberi jobbikos rendezvényről. Ahogy már lapunk is beszámolt róla, a korábbi alelnök Szilágyi György élettársa azt állította, hogy ott Földi István bezárta egy szobába és megpróbálta megerőszakolni. Az akkori hírek szerint éppen Gyüre Csaba volt az, aki végül kimentette onnan a nőt. Földi István mindezeket cáfolta és jogi lépéseket helyezett kilátásba azok ellen, akik ezt állítják. A rendőrség mindenesetre nyomozást indított az ügyben, ám nem szexuális erőszak kísérlete, hanem személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Gyüre Csaba a 22, illetve 34 másodperces hangfelvételen arról beszélt, hogy „kis hiba” történt, amilyet „százmillió ember csinált már”.

Gyüre Csaba a Magyar Hangnak most azt mondta, hogy a felvétel valójában tizenhat perces, azt illegálisan készítették, majd megvágták. – Sok mindent mondtam, ezekből hoztak nyilvánosságra egy kiragadott részt – mondta a volt képviselő, egyúttal elismerte, hogy a nyilvánosságra hozott részekben „lehet, hogy volt olyan mondat”, amely elhangzott tőle, de valójában nem úgy gondolja. – Azt, hogy nem történt semmi, nyilván nem gondolom – fogalmazott.

Azt, hogy a hangfelvételen miért beszél arról, hogy „kis hiba” történt, Gyüre Csaba azzal indokolta, hogy „előtte jól felidegesítették” és eleve le akarta már rázni beszélgetőpartnerét. Ráadásul azt is érezte, nem köteles tárgyszerűen beszámolni a vele beszélgető, szintén jobbikos Miskolczy Istvánnak. – Untam, hogy ezzel nyaggat, ezért le akartam rázni – mondta.

Gyüre Csaba lapunk kérdésére arról nem kívánt beszélni, hogy pontosan mi is történt azon a rendezvényen. Arra hivatkozott, hogy „tényszerű és tárgyszerű”, tanúvallomást tett a rendőrségen, ami négy órán át tartott, azt pedig a hatóság feladatának tartja, hogy minősítse a cselekményt.

Földi István egyébként indul a Jakab Péter lemondása után megüresedett pártelnöki posztért. Sőt, Jakab Péter is gyakran mutatkozik vele, vagyis mintha mellette kampányolni. A Jobbik vezetéséért Gyöngyösi Mártonnal és Ander Balázzsal kell megmérkőznie.