H. Zoltán letartóztatása: két gyanúsított van

H. Zoltán letartóztatása: két gyanúsított van

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb részletek derültek ki az ismert, vasárnap letartóztatott divattervező, H. Zoltán ügyében. A rendőrséget a Magyar Hang azzal kereste, hogy október 21-én, pénteken történt-e kábítószer birtoklás vagy kereskedelem gyanújával kapcsolatos rendőrségi intézkedés H. Z. 50 éves állampolgárral szemben. 

A hatóság kedd reggel az alábbit válaszolta: „A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát- és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint - találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja”.

A Magyar Hang hétfő este írta meg, rendőrök csaptak le október 21-én H. Zoltán ismert divattervezőre. A férfi letartóztatását vasárnap elrendelték, mivel lakásán jelentős mennyiségű kábítószer-gyanús anyagot találtak. Több, egymástól független forrásunk szerint a hatóság kiterjedt nyomozást folytat, mivel felmerült, hogy H. kereskedett is a droggal. Az üggyel kapcsolatban a közéletben ismert nevek is felmerültek, köztük ellenzéki politikusok és egy újságíró is.