Habár az EU kéri, a kormány jelenlegi formájában tartja meg a beniznárstopot

Habár az EU kéri, a kormány jelenlegi formájában tartja meg a beniznárstopot

A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon 2021. november 15-én, az árbefagyasztás után (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem fog változtatni a benzinár befagyasztásán a kormány, hiába kérte azt az Európai Unió.

Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa szerdán szólította fel Magyarországot, hogy függessze fel a külföldi rendszámú járművekkel szembeni diszkriminatív üzemanyagárakat, különben bírósági eljárást kockáztat.

A Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztérium ugyanakkor azt közölte az Atv.hu megkeresésére, hogy a benzinár emelkedését a háború okozza, háborús helyzetben pedig a kormánynak jogában áll megvédeni a magyar embereket. Ezért a kormány a benzinárstopot fenntartja. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig a Facebookon tette egyértelművé: „Üzenjük Brüsszelnek, nem engedünk a benzinárstopból!”.

Mint ismert, a 480 forintos benzinár már nem minden személyautóra vonatkozik, csak a magyar rendszámúakra. Azt pedig, hogy ki milyen áron tankolhat, a kutasoknak kell ellenőrizni, ezt az intézkedést egyébként igencsak nehezményezték.