Hadházy: A jövőnket most lopják el, de még megállítható

Hadházy: A jövőnket most lopják el, de még megállítható

Ellenzéki tüntetés a Bem téren 2018. október 23-án (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Budapesten a Bem térnél volt kedd délután közös ellenzéki tüntetés. A szabadságért, a korrupció ellen! címmel meghirdetett eseményen az Európai Ügyészségért is gyűjtöttek aláírásokat, több standot is felállítottak.

Jeszenszky Géza nem tudott elmenni, de levelet küldött, ezt olvasták fel a rendezvényen, amely a Himnusszal kezdődött. Nem tartja helyesnek, ha pártrendezvény van a nemzeti ünnepen, igaz, azt sem, ha kormánypropaganda van – írta levelében. Hozzátette: 1956-ban a demokrácia, a jogállam tekintetében nemzeti egység volt.

1956. október 23-án végérvényesen betelt a pohár és elpattant az a bizonyos húr – mondta Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere. Lehetne sokkal jobb ez az ország – tette hozzá.

Civilek és politikusok szövetsége

Mi továbbra sem engedünk '48-ból, '56-ból és '89-ből sem – mondta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Ma nem pártokból kell több, hanem bátor kezdeményezésekből. Nem arról kell beszélni, hogy ki kivel nem, hanem hogy kivel igen – mondta. Szerinte civilek és politikusok egymásra vannak utalva, újra kell kötniük szövetségüket még a következő választás előtt. „Szövetségben, csak így lesz erőnk, ezt várják tőlünk a ma még reményvesztett milliók” – fogalmazott. Csodák márpedig nincsenek, csak kemény munka van, erőt kell mutatnunk, ahol csak lehet, győzni kell az önkormányzati választásokon.

– Ne várjátok a Messiást, már rég itt van, ti magatok vagytok – ezzel fejezte be beszédét.

– Mi itt sok mindenben egyetértünk, többek között az Európai Ügyészséghez való csatlakozásban – így kezdte beszédét Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője. „Európa mi vagyunk és olyan lesz, amilyenné mi tesszük. Orbán a háborút ellenünk viseli, a magyarok ellen” – fogalmazott.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Korrupcióellenes tüntetés a Bem téren

Az uniós választásnak a szokásosnál is nagyobb tétje lesz, az is, hogy hányan lesznek orosz zsoldban, akik az unió meggyengítésén fáradoznak – mondta. Szerinte tanulni kell az eddigi eredményekből, egy út van, az együttműködés útja, hogy ne adjunk az eddiginél és nagyobb felhatalmazást Orbánnak és Putyinnak Európa elrablásához.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja szerint a hatalom magára hagyta Magyarországot, ezért egymásra kell vigyáznunk. Így tettek 1956-ban is az emberek, és már nem féltek egymásnak elmondani, hogy gyűlöletből, félelemből nem épül jövő. Ez nem a családok éve, legfeljebb a kilakoltatott családoké – mondta.

A Momentum a következő hónapokban teljes országos szervezetével támogatni fogja Hadházy Ákos petícióját – mondta Donáth Anna, a Momentum elnökségi tagja. „Most kell áttörnünk az apátia falát, most kell üzennünk: Mi Európához akarunk tartozni” – fogalmazott.

„Mi, akik itt állunk, modern európai jövőt akarunk itt Magyarországon. És nme adjuk a jövőnket” – ezzel zárta beszédét.

A mi pénzünk! Unjuk a lopást! Nem hagyjuk! – skandáltatta a közönséggel Tarnay Kristóf Ábel, a diáktüntetések egyik korábbi felszólalója és szervezője.

Hiteles és meggyőző alternatívát kell nyújtani a Fidesz ingadozó szavazóinak – mondta Lukácsi Katalin. A NER bukását aktív ellenzékiek fogják elhozni. Ne féljünk – üzente.

A korlátlanul ellopható uniós pénzt könnyebb megállítani, mint az orosz tankokat

Hadházy Ákos azzal kezdte, hogy megköszönte mindenkinek, aki aláírta az ívet. „Október 23. a remény ünnepe” – fogalmazott. Majd felsorolta azokat, akik az uniós pénzekkel jól járnak. „Akar a fene bevándorlóországot” – mondta a kormányzati propagandára utalva.

Nem kell beletörődnünk. Ezt a korlátlanul ellopható uniós pénzt könnyebb megállítani, mint az orosz tankokat. Ehhez kell az Európai Ügyészség. Minden erős hadsereg szétszéled, ha elfogy az utánpótlás, vagyis ha megszűnik a pénz. Az egymillió aláírás térdre fogja kényszeríteni a kormányt, meg fog hátrálni és csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

Hadházy szerint össze lehet gyűjteni az egymillió aláírást. Miért ne lennne – kérdezte. „Most kell elkezdeni dolgozni, most kezdődik a munka.” „Siránkozás helyett munkaidő van.” Talán nincs forradalmi hangulat, de tapintható az elégedetlenség. Ezt egyenként be kell gyűjteni. És el kell mondani mindenkinek, hogy mi az igazság – tette hozzá.

A mai kormánynál az az értékmérő, hogy ki tud többet lopni – mondta. Bejelentette, hogy csatlakoznak a devizahitelesekhez is, ezért egy másik ívet is aláíratnak, a kilakoltatások leállításáért.

A jövőnket most lopják el, de még megállítható – fogalmazott és arra buzdított mindenkit, hogy írja alá az ívet és segítsen a gyűjtésben.

Minden hazug rezsim fő fegyvere a propaganda és a néphülyítés. Egyszer sem számoltak be az aláírásgyűjtésről eddig – mondta. Este hét órára az MTV Kunigundi úti székháza elé hirdettek tüntetést, pont ezért. „Aki a rendszer lényege ellen akar tiltakozni, jöjjön, hogy ne tudják eltitkolni”.

„Csapataink harcban állnak”

Az Unió olyan helyzetben van most, hogy tud is segíteni – mondta Márki-Zay Péter. „Ne legyünk többé következmények nélküli ország, csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez!” Hozzátette: ezen a pódiumon az egységet képviselték. „Csak egymással összefogva győzhetjük le a pártállamot.” Hódmezővásárhelyen ma a fideszes szavazóknak is csak a Fidesztől kell félniük – tette hozzá.

Márki-Zay szerint nagyon nehéz küzdelem áll előttünk, de nem reménytelen. Minden településen egy jelölt kell a Fidesszel szemben.

Ma van internet és nincsenek orosz tankok – ezzel biztatta a megjelenteket. „A mi feladatunk, hogy erőt mutassunk” – emelte ki. Minden hős, aki közéleti szerepet vállal, egy nappal megrövidíti a zsarnokságot. Minden mártír, akit kirúgnak, százaknak nyitja fel a szemét. Hozzátette: szükség van hősökre és sajnos mártírokra is. Majd Nagy Imrétől idézte: Csapataink harcban állnak.

Velünk van Európa és velünk van a Jóisten is – mondta, beszédét pedig azzal fejezte be, hogy együtt egy olyan országot fogunk építeni, ami valóban mindenki Magyarországa lesz.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.