Hadházy Ákos: A parlamentnek csúfolt színház idei évada véget ért

Hadházy Ákos: A parlamentnek csúfolt színház idei évada véget ért

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közösségi oldalán kommentálta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a keddi parlamenti szavazási dömpinget, amely révén az Országgyűlés átírta a választási törvényt és elfogadta az Alaptörvény újabb módosításait.

Úgy látja, „ebben az évben (is) kifejezetten hiábavaló, sőt, káros volt ebben részt vennie az ellenzéknek”. Egy jó, odamondós beszéd, vagy néhány ezer lájk a Facebookon szerinte nem ér annyit, hogy ezzel legitimálja az ellenzék azt, ami a parlamentben folyik.

– Orbán Viktor folyamatosan átírja a játékszabályokat, ahogy éppen a pillanatnyi érdeke kívánja. Kilencedik alkalommal nyúlt hozzá a gránitszilárdságú alaptörvényhez, most éppen azért, hogy még véletlenül se kelljen elszámolnia a széthordott állami vagyonnal – írja a politikus, a közpénz fogalmának új meghatározására célozva.

Mint hozzáteszi, a kormányfő variál a választási törvénnyel is, mert ő akarja megmondani, az ellenzék milyen formában indulhat 2022-ben. A parlament által elfogadott legjelentősebb változás, hogy az eddigi 27 helyett ezután már 71 egyéni képviselőjelöltet kell állítania annak, aki országos listát is szeretne. Ez a húzás egyetlen közös listára kényszeríti az ellenzéket.

– Én ehhez nem kívántam asszisztálni, ezekről a szavazásokról kivonultam – szögezi le Hadházy. Még arra is figyelmeztet, hogy ezek nem az utolsó szabálymódosítások. – Ha úgy érzi, szükséges, a miniszterelnök újra átírja ezeket a törvényeket is, a bátor kétharmad pedig gond nélkül megszavazza neki. Mi ezt az ülésteremben megakadályozni nem tudjuk, kár is eljátszani a ránk osztott mellékszerepet. Tűrni viszont nem érdemes, az üléstermen kívül rengeteg munka vár ránk, azzal érdemes foglalkozni! – zárja mondandóját a képviselő.

https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/3278033008974186