Hadházy Ákos: Akkor cellatársak leszünk Orbán Viktorral

Hadházy Ákos: Akkor cellatársak leszünk Orbán Viktorral

Hadházy Ákos (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A megszólaló ellenzéki vezetők azt közölték hétfőn, hogy nem jelezte nekik Hadházy Ákos, hogy Bíró Lászlónak, az ellenzék borsodi jelöltjének szerinte korrupciógyanús ügye volt.

Ismert, a jobbikos Bíró László vasárnap az összellenzék jelöltjeként indulva alulmaradt a borsodi 6. számú választókörzetben megrendezett időközi országgyűlési képviselőválasztáson, ezt követően pedig Hadházy Ákos független parlamenti képviselő ezt írta a Facebook-oldalán: „Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét... a kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom". Hozzátette: Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.

Az LMP részéről Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté közleményt adott ki hétfőn, melyben azt írták, nem hallottak ilyet Hadházytól, Olvastam, nem szeretném kommentálni – mondta az Indexnek Varju László, a DK alelnöke. Hozzátette: képviselőtársa helyében nem tett volna ilyen bejegyzést nyilvánosan. Szintén az Indexnek reagált Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök, Hozzám ilyen jelzés nem jutott el – mondta.

Hadházy semmilyen információval nem keresett meg Bíró Lászlóval kapcsolatban engem, mint pártelnököt, ennek ellenére Bíró László lehetőséget adott Hadházy Ákosnak, hogy az otthonában betekintsen minden olyan iratba, amibe szeretne, és kérdéseket tegyen fel minden őt érdeklő témában – közölte a Mandinerrel Jakab Péter Jobbik-elnök. Hozzátette: „Képviselő úr a kampányhajrában el is látogatott Bíró Lászlóhoz, majd 20 perc kérdezősködés után megnyugodva távozott, nem véletlenül, hiszen Bíró Lászlónak nincsenek korrupciós ügyei.”

Hadházy Ákos ezt követően úgy nyilatkozott a Telexnek, hogy nem arról van szó, hogy ő megtudott valamit, amit más nem tudott. Ő is a kormánymédiából értesült az ügyről, csak ezt követően nézett utána a történteknek. Azt mondta, pontosabb részleteket egyelőre nem szeretne közölni, de részletesebben is fog majd foglalkozni. Nem biztos, hogy mindegyik pártelnök megkapta az üzenetet” – mondta, de voltak olyan pártvezetők, akikkel személyesen is beszélt az ügyről, de a neveket nem akarta elárulni.

Hozzátette: „Dilemma volt, hogy a kampányhajrában beszéljek-e az ügyről, de végül arra jutottam, hogy inkább majd csak a szavazás után hozom szóba. ... Nem akartam a kormány oldalán belépni a kampányba”.

Hadházy hétfő délután újabb Facebook-posztot szentelt az ügynek. „A kormánypropaganda már ott tart, hogy börtönbe kell mennem, mert nem tettem feljelentést Bíró László ügyében

1) Akkor cellatársak leszünk Orbán Viktorral, mert ő a parlamentben beszélt ugyanerről, nálam jóval keményebben fogalmazva és több részletről beszámolva” – írta többek között.