Hadházy Ákos beléphetett az MTVA épületébe

Hadházy Ákos beléphetett az MTVA épületébe

Hadházy Ákos az MTVA épülete előtt rendezett tüntetésen 2018. december 9-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MTVA épülete előtt tüntettek vasárnap délután néhány százan.

Nagy Navarro Balázs főszervező a hvg.hu tudósítása szerint azzal kezdete beszédét, hogy megpróbálnak bejutni az épületbe, hogy átadjanak egy petíciót.  Az MTVA szerinte hazugsággyár. „Ma nem megyünk haza” – mondta. A mai tüntetést nemzetstratégiainak nyilvánította, utalva a kormányzati médiaalapítványra.

Dömsödi Gábor azt hangsúlyozta, hogy helyre kell hozni a jogállamiságot, ehhez csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez és normális közmédiára van szükség.

Mérce

Hadházy Ákosék tüntetése a kormánypropaganda ellen. Élőben a Mércén!

Gulyás Balázs publicista hazugságtermelő szövetkezetnek nevezte az MTVA-t, valamint azt is mondta, hogy ahol hírhamisítás, lejáratás van, az nem sajtó, hanem propagandagyár.

Herczeg Zoltán divattervező, civil aktivista szerint a közmédiában kettészakadt az ország és a valóság. Nem érti, mire jó az „ordenáré nagy átverés, manipuláció”. Azt érti, hogy miért jó „a folyamatosan szeretetre éhes kisgömböcnek és pereputtyának”. Orbánt többször is „sérült, rémült” kisgyereknek nevezte, akit 300 ezres tüntetéssel lehetne elkergetni.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője arról beszélt, hogy a közvélemény erősebb a kormánynál, ezért uralják a médiát. Orbán rákosista propagandát épít – mondta. Hozzátette, a választási eredmény alapján egyharmadnyi műsoridő kellene járjon az ellenzéknek.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy azért van ennyire kint az MTVA székháza, hogy ne jöjjenek tüntetni. A rendszer lényege a lopás – mondta, hogy lehet, hogy ezt engedjük? Szerinte az MTVA-nál van a rendszer egyik – a másik az ügyészség –, tartóoszlopa. 

Az ügyészséget elintézik, vissza kell venni a közmédiát – mondta, hozzátéve: a választást a Fidesz elcsalta. Ha nem veszik vissza a közmédiát, a következőket is elcsalják. „Ők 100 milliárdból mondhatják a hülyeséget, mi meg néhány helyen beszélhetünk a teendőkről”. Nem könnyű visszavenni a „nehézfegyvert”, de meg lehet oldani. Ha 1 millióan lennének a tüntetésen, be tudnának menni, de így, hogy pár százan vannak, csak ő fog tudni bemenni.

Közérdekű hirdetésekben gondolkodik, azt szerinte le kell adnia a közmédiának – mondta.

Ezt követően pedig Nagy Navarro Balázzsal ketten megpróbáltak bemenni az épületbe, hogy átadják a petíciójukat, de végül csak őt engedték be.

A petícióban azt követelik, hogy szabályozzák a propagandát, távolítsák el a hírhamisításért felelős vezetőket, valamint számoljanak be a fontos hírekről.

Hadházy pár percet volt bent, majd beszámolt a történtekről. Mint mondta, egy sajtófőnök vette át a petícióját. Egy kamerába felolvashatta a szöveget, de nem ígérték, hogy be is kerül adásba. Mondta, járt már így. Megkérdezte volna a szerkesztőket, miért fél percet ért csak a tegnapi tüntetés, miért hamisítják a híreket, de nem mutatták meg neki a szerkesztők szobáját.

Ezt követően véget ért a tüntetés.