Hadházy Ákos: Gulyás Gergely hülyeségeket beszél

Hadházy Ákos: Gulyás Gergely hülyeségeket beszél

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legfrissebb nemzeti konzultáció elleni tiltakozásként Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők arra kérték az embereket, hogy az állam helyett nekik küldjék vissza „a nemzeti konzultációnak nevezett gátlástalan propagandaanyagot” – jelent meg a bejelentés Szél Bernadett Facebook-oldalán. Az akcióval a politikusok szerint a választók véleményt mondhatnak a kormány politikájáról.

A nemzeti konzultációt vegyék komolyan és vegyenek részt benne – reagált a kezdeményezésre a csütörtöki kormányinfón Gyulás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hangsúlyozta, ha valaki alapítványt hoz létre és annak gyűjt, lehet jogszerű. Ám jogellenes a személyes adatok felhatalmazás nélküli összegyűjtése, ez személyes adattal való visszaélés, ezért bűncselekmény. 

– A kormány attól fél, hogy az emberek túllépnek a morgolódáson – fogalmazott a Magyar Hangnak Hadházy Ákos a miniszter kijelentése kapcsán. – Ha valaki káromkodik egyet, és kidobja a kukába a nemzeti konzultációs kérdőívet, az nem zavarja őket, de azt már nem tűrik el, hogy az egyre nagyobb elégedetlenség láthatóvá váljon. Gulyás Gergely ezért hangsúlyozta külön, hogy bűncselekményt követünk el. Propagandával igyekeznek elterelni a figyelmet az ügyről, de a kormány reakciói csak megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton járunk.

– Nincs szó arról, hogy majd rendőrök jönnek értünk, még csak pénzbüntetésre sem számítunk, ez csupán szóbeli fenyegetés, amellyel megpróbálják megtéveszteni az embereket. A személyes véleményem az, hogy Gulyás Gergely hülyeségeket beszél, hiszen nyilvánvalóan semmilyen törvénytelen dolgot nem követtünk el. Mindössze arra kértük az embereket, hogy az üres, semmit sem érő íveket küldjék el nekünk. Mindezt anonim módon teszik, vagyis semmilyen adathoz nem jutunk hozzá. Ha valaki véletlenül a feladót is feltünteti a borítékon, azt azonnal megsemmisítjük.

Kommunikáció helyett nyomásgyakorlás - Páros interjú Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal | Magyar Hang

Hadházy Ákos elmondta, az emberek pontosan értik, hogy miről szól a felhívásuk, „szépen gyűlnek a névtelenül beérkező ívek.”

– A kormánynál sosem lehet tudni, mire számíthatunk – mondta a parlamenti képviselő. – A dudálós tüntetés esetében is a legképtelenebb indokokkal próbáltak leállítani bennünket, súlyos pénzbüntetésekkel elejét venni a további akcióknak. Fontos párhuzam, hiszen az a demonstráció is azért zavarta a szemüket, mert nagyon félnek attól, hogy egyszerre nagyon sok ember hagyja abba a morgást, és odacsap az asztalra. Ahogy a dudálós tüntetés esetében, itt sem fogunk megijedni a fenyegetőzéstől.

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Nemzetnek elárulta, a nemzeti konzultációs ív nem tartalmazhat sem személyes adatot, sem utalást arra, hogy kihez tartozik. Az adatvédelmi törvény szerint csak az anonim ívek gyűjthetők be, amennyiben bármilyen személyes adatot tartalmaznak, akkor az adatkezelési szabályzat alapján kell eljárni. Hozzátette, postai úton ez csak úgy lehetséges, ha a feladót nem tüntetik fel. A kormánylap nem mulasztotta el megjegyezni, hogy Hadházy Ákos ellen egy korábbi adatvédelmi vizsgálat is zajlik még.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Ki lesz a nyerő? – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom