Hadházy Ákos három független képviselőt vádol a Fidesz kétharmadának biztosításával

Hadházy Ákos három független képviselőt vádol a Fidesz kétharmadának biztosításával

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos parlamenti képviselő szerint Fülöp Erik és Volner János független országgyűlési képviselőknek, illetve Ritter Imre német nemzetiségi képviselőnek köszönhető, hogy az állami vagyon alapítványba történt kiszervezéséről szóló mai szavazáson biztosított volt a Fidesz kétharmados többsége.

Hadházy – aki egyébként maga sem tagja egyetlen frakciónak sem – erről a közösségi oldalán írt. Úgy fogalmazott, hogy Fülöp, Volner és Ritter papíron ugyan független képviselők, de nélkülük a mai szavazáson sem lett volna meg a Fidesz kétharmados többsége. Szerinte ma nekik köszönheti például Lázár János, hogy megkapta örökös hűbérbirtokul a mezőhegyesi ménest, és hármuknak köszönhető az is, hogy a Fidesz kiszervezte saját embereinek az egyetemeket vagy egyszerűen egy magánalapítványba lopta az állami MOL-részvényeket.

Magyarázatul Hadházy hozzátette: Bányai Gábor fideszes országgyűlési képviselő a betegsége miatt nem tudott részt venni az ülésen, és ezért a szükséges 133 helyett csak 132 képviselője volt a Fidesznek. Mint ismert, Bányai koronavírussal fertőződött meg, emiatt kórházban ápolták, lélegeztetésre is szorult.

Hadházy a bejegyzését azzal folytatta: „Sebaj, megvettek két szélsőjobbos és egy német »nemzetiségi képviselőt« – bár utóbbi lényegében eddig is fideszes volt. Nem tudni, hogy konkrét borítékot is kapnak-e ezek a jóemberek a szolgálataikért, vagy csak annak ígéretét, de az tényszerűen állítható, hogy politikai természetű juttatásokban részesülnek. Erik és János feltűnően gyakori vendég és szokatlanul kedves fogadtatásban részesül a propagandamédiában. Imre pedig magát a parlamenti széket kapta ajándékba, hogy minden eshetőségre felkészülve bebiztosítsa a kétharmadot.”

Mint arról beszámoltunk, a parlament fideszes többsége, 134 igen, 59 nem szavazattal fogadta el a Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által benyújtott, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló sarkalatos törvényt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a jelenlévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges a sarkalatos törvényjavaslatok elfogadásához.