Hadházy Ákos: Ismerjék meg (Brenner) Kolomant!

Hadházy Ákos: Ismerjék meg (Brenner) Kolomant!

Hadházy Ákos (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Jobbik egyetért azzal a fideszes javaslattal, hogy „ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja” a parlamenti eskütételt, annak „legyen retorziója” – mondta a 444.hu tudósítása szerint Brenner Koloman, a párt vezérszónoka kedden, az Országgyűlésben.

A Brenner által Lex Hadházynak nevezett javaslat szerint a megválasztott parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá. Ez jelenleg egyetlen embert érint, Hadházy Ákost, aki nem vett részt a parlament alakuló ülésén, mert „nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”.

Emiatt Hadházy nem vehet részt az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein, tanácskozási és szavazati jogát nem gyakorolhatja, indítványt nem nyújthat be, az Országgyűlés tisztségeire, illetve országgyűlési bizottságba nem választható meg, valamint nem alakíthat frakciót, és nem kap fizetést sem. 

A független képviselő azóta jelezte, hogy letenné az esküt, ezt viszont Kövér László házelnök közel két hónapja nem engedi. Erről Hadházy a Facebookon is posztolt kedden, miszerint csak ősszel tehet esküt, és szerinte „Kövér hülyének tetteti magát”.

A képviselő egy újabb posztban kitért a Jobbik parlamenti állásfoglalására is: mint írja, úgy tűnik, „a Jobbik szerint vagy nem volt gond a választások körülményeivel (az ocsmány propagandagépezettel, a halott szavazókkal, a levélszavazásból kizárt külföldön dolgozó magyarokkal stb.), vagy úgy gondolják, a parlamenti díszpozíciókból lehet a legjobban küzdeni ez ellen”.  

A politikus állítása szerint az elmúlt években többször szóba került, hogy az ellenzék minimalizálja a parlamenti munkát és ehelyett a parlamenten kívüli képviselői feladatokra koncentrál. „Sajnos az egység látszatának fenntartása miatt ezek a kezdeményezések mindig elhaltak, legtöbbször a Jobbik és/vagy az LMP vétója miatt. Az eredményt látjuk” – tette hozzá.